26.09.2022 |
Territoris.cat

Agramunt aposta per les energies renovables instal·lant dues calderes de biomassa

Els edificis municipals escollits per aquesta acció són Cal Mas Vell i l’Escola Municipal de Música

música2
Agramunt aposta per les energies renovables instal·lant dues calderes de biomassa

Agramunt aposta per l’ús d’energies renovables implantant sistemes de producció d’energia tèrmica a les instal·lacions municipals que utilitzin recursos renovables. Concretament, s’instal·larà una caldera de biomassa a l’edifici de Cal Mas Vell i una altra a l’Escola Municipal de música.

Pel que fa a la instal·lació de la calera a Cal Mas Vell, aquesta suposarà una important  reducció del consum elèctric. La nova caldera de biomassa serà l’encarregada de la calefacció de tot l’edifici i de la producció d’aigua calenta. Amb aquesta instal·lació la caldera actual de gasoil quedarà de reserva i tot s’alimentarà amb aquesta caldera que serà la principal.

També es crearà una nova sala de calderes que es construirà al pati exterior de l’edifici i una sitja per l’emmagatzematge de la biomassa. Les obres ja s’han iniciat i està previst que durin fins a finals del mes de setembre.

El projecte d’instal·lació a Cal Mas Vell té un pressupost total de 108.145,79 euros i compta amb una subvenció de l’IDAE

D’altra banda, l’Ajuntament d’Agramunt també instal·larà una caldera de biomassa a l’Escola Municipal de Música. Es retirarà la caldera i el dipòsit de gasoil, i s’instal·larà una caldera automàtica i una sitja per emmagatzemar el pellet.

L’obra té un pressupost de 115.620,91 euros i és una de les tres obres incloses al PUOSC 2020-2024 (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya) del qual l’Ajuntament d’Agramunt ha rebut l'import màxim de la subvenció que són 250.000 euros que es repartiran entre l’execució de les tres obres presentades.

Amb aquestes accions l’Ajuntament d’Agramunt agafa el compromís d’anar implantant sistemes d’energia renovables a tots els edificis de titularitat municipal i reduir així l’impacte dels combustibles fòssils i anar cap a energies més netes amb el Medi Ambient

Agramunt aposta per les energies renovables instal·lant dues calderes de biomassa
comentaris