02.07.2022 |
Territoris.cat

Agramunt aprova la reconversió de l'antiga llar d'infants en Espai Cívic

Imatge de la sessió plenària del passat dijous a Agramunt
Imatge de la sessió plenària del passat dijous a Agramunt
Agramunt aprova la reconversió de l'antiga llar d'infants en Espai Cívic

L'Ajuntament d'Agramunt va aprovar els comptes del 2018 la passada setmana, uns comptes que ascendeixen a 5.564.364 euros i que no van comptar amb el suport del grup de CiU. El consistori té previst destinar una partida important al capítol d'inversions que inclouran obres com l’arranjament de les Avingudes Jaume Mestres i Agustí Ros o els enllumenats del nucli agregat de Mafet o del Parc de Riella.

Entre els projectes previstos també s'inclou la reconversió de l’antiga llar d’infants municipal en un Espai Cívic, que comptarà amb una gran sala amb una capacitat per a més de 100 persones i diferents espais habilitats per a les activitats que puguin dur a terme les entitats agramuntines, com ara el Casal d’Avis o l’Associació de Dones l’Esbarjo.  

Solé, va lamentar que després del diàleg i les reunions que s’han ofert, els dos regidors de CIU no hagin donat suport als comptes municipals 

Segons l'alcalde d'Agramunt Bernat Solé, el pressupost inclou projectes per al municipi al mateix temps que garanteixen l’estabilitat econòmica municipal. Solé va destacar que la bona situació econòmica del consistori ha permès no haver de demanar el crèdit de 350.000 euros inclòs en el pressupost de l’any 2017 de manera que s’ha reduït la partida d’amortitzacions de 409.000 euros a 379.000 euros en un any.

Pel que fa a les despeses pròpies de manteniment, els nous comptes inclouen amb una partida de 105.000 euros per a manteniment de la via pública, 65.000 euros en espais enjardinats i 80.000 euros en manteniment i renovació de tota la xarxa elèctrica del municipi. L’alcalde també va destacar l’estalvi de més d’un 10% en consum elèctric durant l’any anterior.

Es durà a terme els projectes pendents del 2017, com el Centre d’Assistència Primària, amb un pressupost de 650.000 euros, l’ampliació i arranjament de la Residència Geriàtrica Municipal, amb un pressupost de 700.000 euros, la construcció d’una nova potabilitzadora per al municipi, amb un cost de 350.000 euros i l’arranjament del Carrer Castell, amb un cost de 100.000 euros

Per segon any, l’equip de govern d’Acord d’Esquerra ha inclòs en els comptes municipals una partida per a un projecte de participació ciutadana. Concretament, l’import d’aquesta partida correspon al retorn que fa l’Agència de Residus de Catalunya a l’Ajuntament per la fracció orgànica reciclada durant l’any anterior. Si l’any passat aquesta partida va tenir un import d’11.900 euros, enguany serà de 12.332 euros, ja que s’ha millorat en la recollida d’aquesta fracció. Durant les pròximes setmanes, des de la regidoria de noves tecnologies s’habilitarà un aplicatiu mòbil perquè tothom pugui proposar projectes per a dur-se a terme aquest any.

Per tercer any consecutiu, s’ha habilitat una partida de 10.000  euros per a la dinamització comercial d’Agramunt i que enguany ha permès la instal·lació d’una pista de patinatge durant les festes de Nadal.

Els comptes també inclouen una partida de 20.000 euros per a destinar-los a l’arranjament de camins del terme municipal. Per aquest motiu, des de la Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient ja s’ha contactat amb les juntes administratives i amb els vedats de caça del municipi perquè facin arribar propostes d’arranjament de camins perquè puguin ser valorades i executades.

Agramunt aprova la reconversió de l'antiga llar d'infants en Espai Cívic
comentaris