El Pilar d'Almenara i la capella de Sant Vicenç, cedides a Agramunt durant 50 anys

Mesures de preservació, protecció i conservació d'aquests monuments que s'aprovarà en Ple extraordinari 

Pilar d'Almenara
photo_camera Pilar d'Almenara

Agramunt assumirà la cessió del Pilar d'Almenara i la capella de Sant Vicenç de la mà de l'actual propietari, Josep Ball, que el cedirà al municipi per un període de 50 anys.

La cessió s'aprovarà en un Ple extraordinari aquest 9 de juny amb l'objectiu de preservar, protegir, conservar i difondre turísticament aquest monument històric artístic

El Pilar d'Almenara és considerat un Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) des de l'any 1947. Una torre datada entre els segles XI i XII va ser objecte d'un acte vandàlic el març de l'any passat quan va patir diverses pintades a l'exterior i l'interior. 

Durant aquesta trobada del consistori agramuntí, també se sotmetrà a votació l'aprovació d'un conveni amb l'Institut Català del Sòl per l'ampliació del polígon industrial. D'aquesta manera, es vol donar sortida a la demanda de sòl industrial manifestada per un conjunt d'empresaris arrelats al municipi. En total, es preveu urbanitzar 163.000 metres quadrats, el que suposa un 48% de la superfície del sector.

Comentaris