Agramunt celebra demà el dia sense cotxes

Els carrers que envolten els dos centres escolars quedaran tallats al trànsit per poder fer activitats al carrer

Dia sense cotxes Agramunt
photo_camera La campanya vol conscienciar les famílies que cal reduir l'ús del cotxe, almenys per anar a l'escola

Agramunt celebra demà dimarts 20 de març el Dia Sense Cotxes. Es tracta d’una jornada sorgida dels centres escolars que pretén conscienciar a la població, però sobretot a les famílies, que s’ha de reduir l’ús del vehicle almenys per anar a l’escola.

Si bé és cert que aquest tipus d’iniciatives es fan dins el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que té lloc durant el mes de setembre, a Agramunt el dia sense cotxes es fa coincidint amb la setmana anterior a les vacances de Setmana Santa. Una setmana que els centres escolars dediquen a fer activitats diferents a les classes lectives de cada dia.  

Un dels objectius del Dia Sense Cotxes és aconseguir que com a mínim aquest dia els nens i les seves famílies es desplacin a l’escola amb bicicleta, amb patins o caminant

Per celebrar aquesta jornada, des de la regidoria d'Esports amb la col·laboració dels professors dels centres escolars, s’ha organitzat un seguit d'activitats que es faran al carrer. Concretament els carrers Jaume Mestres, Agustí Ros, Àngel Guimerà i la plaça del Pou quedaran tancats al trànsit de vehicles durant l'horari escolar i durant aquesta franja horària els alumnes sortiran al carrer. Dia sense cotxes_Agramunt 2018

Entre les activitats organitzades es farà un joc de pistes per cicle inicial i mitjà i una sortida amb bicicleta per als alumnes de cicle superior.

La Policia Local coordinarà el pas de vehicles per les vies afectades i s'informarà de les alternatives de circulació.

Comentaris