11.08.2022 |
Territoris.cat

Agramunt comptarà amb nova potabilitzadora a l'abril del 2019

Inici de les obres de la planta potabilitzadora d'Agramunt
Inici de les obres de la planta potabilitzadora d'Agramunt
Agramunt comptarà amb nova potabilitzadora a l'abril del 2019

L'Ajuntament d'Agramunt està duent a terme la primera fase de la planta potabilitzadora, una actuació que consisteix en la construcció de l'edifici en el qual s'han d'instal·lar els equips de tractament de l'aigua de boca. En una segona fase el projecte desplegarà la xarxa de canonades de la planta fins al municipi, i finalitzarà amb una instal·lació de menors dimensions en el nucli d'Almenara. El consistori preveu tenir enllestida tota l'obra al mes d'abril del 2019.

El projecte compta amb un pressupost de 648.473 euros, que el consistori finançarà amb un ajut de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de 242.763 euros, una aportació de l'empresa concessionària CASSA de 42.967 euros, i la resta es complementarà mitjançant les tarifes. En aquest sentit l'Ajuntament d'Agramunt va aprovar un increment de la tarifa de 0,054 euros el m³ i una quota d'amortització mensual de 0,668 euros, el que representa que el preu del metre cúbic passarà de 0,755 a 0,809 euros.

Cal recordar que les noves tarifes que s'aplicaran a partir del 2019, no van tenir el suport del grup de Convergència i Unió

L'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé va recordar que l'any 2011 l'ACA va concedir al consistori un ajut de 308.068 euros, als que l'equip de govern del moment hi va renunciar. Per aquest motiu Solé considera que es tracta d'una obra molt important per al municipi de l'Urgell, que s'hauria d'haver afrontat molt abans.

Grafica preus aigua Catalunya

Objectius de l'Ajuntament d'Agramunt

Amb la posada en funcionament de la nova planta potabilitzadora, es posaran fi als problemes històrics de subministrament que ha patit Agramunt. A més, es podrà garantir el subministrament i la qualitat de l'aigua de boca a tot el municipi i complir els tres objectius que s'ha proposat l'Ajuntament d'Agramunt amb aquesta actuació: donar solució als problemes de terbolesa de l'aigua dels pobles agregats, pensar amb una obra de futur, ja que l'actual potabilitzadora és del 1985, i aconseguir tenir una única xarxa de distribució.

Agramunt comptarà amb nova potabilitzadora a l'abril del 2019
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement