06.12.2022 |
Territoris.cat

Agramunt recorda els fets de la Guerra Civil amb l'audiovisual "Les Veus de Riella"

Un dels moments que s'ha fet entrega d'una rosa blanc i un dvd als testimonis que apareixen al video %22Les Veus de Riella%22.jpg
Un dels moments que s'ha fet entrega d'una rosa blanca i un DVD als testimonis que apareixen a "Les Veus de Riella"
Agramunt recorda els fets de la Guerra Civil amb l'audiovisual "Les Veus de Riella"

El diumenge 11 de novembre al matí es va presentar l’audiovisual Les Veus de Riella al Teatre Casal Agramuntí en un acte molt emotiu. Amb una sala plena de gom a gom, el col·lectiu Fem Memòria de forma conjunta amb l’Ajuntament d’Agramunt van presentar aquest recull dels testimonis de persones que van viure la Guerra Civil. Una trentena d’entrevistes a partir de les quals s’ha elaborat aquest audiovisual de cinquanta minuts. 

 Tota la documentació de les transcripcions de les entrevistes així com tota la documentació recopilada quedaran a l’arxiu de l’ajuntament

Abans de la projecció, els tres membres del col·lectiu Fem Memòria, Josep Camats, Josep Bertran i Amanda Cardona, van explicar com va sorgir el projecte i van expressar que l’audiovisual vol ser un homenatge a totes aquelles persones que van patir els estralls de la Guerra Civil.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé; la directora general de la Memòria Democàtica Carme Garcia; i el director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia, que van posar en valor la feina realitzada pel col·lectiu Fem Memòria i van recordar que no es pot oblidar els fets que van passar. Així, van remarcar la importància que es facin actes com aquests perquè les generacions actuals i futures ho coneguin i no caiguin els fets en l’oblit.

Després dels parlaments, es va fer entrega d’una rosa blanca i d’un DVD als testimonis que avui encara són vius i eren presents a l’acte, i també als familiars de les persones traspassades.

A més, totes les persones que ho vulguin podran comprar el DVD a l’Oficina de Turisme d’Agramunt a un preu de 5 euros

Agramunt recorda els fets de la Guerra Civil amb l'audiovisual "Les Veus de Riella"
comentaris