Agramunt reprèn les obres d'ampliació del CAP, un projecte aturat des del 2010

L'actuació, que es preveu s'iniciï aquest 2017, permetrà guanyar nous espais i disposar d’un accés independent per a les urgències

Ampliacio CAP Agramunt interior
photo_camera La Diputació de Lleida va aprovar la partida per a l'any 2016 i es preveu iniciar les obres aquest 2017

El Consell Comarcal de l’Urgell, actual titular del Centre d’Assistència Primària d’Agramunt, va aprovar el passat dijous 9 de febrer en sessió plenària el conveni que permetrà dur a terme les obres d’ampliació de l’equipament. El projecte té un pressupost de 538.385,80€ finançat íntegrament per la Diputació de Lleida que al mateix temps serà l’ens encarregat de licitar i executar les obres, segons el programa i el projecte redactat pel Servei Català de la Salut. La Diputació de Lleida ja va aprovar la corresponent partida pressupostària per a l’any 2016 i es preveu que les obres s’iniciïn durant aquest 2017. 

Segons l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, “es tracta d’un projecte en el qual ja fa més de dos anys que estem treballant amb Diputació i Catsalut i finalment s’ha pogut trobar l’entesa per a dur a terme una obra imprescindible per la situació actual del CAP”. Solé també ha destacat la bona predisposició de tot l’equip mèdic del centre que han suplert les mancances d’espai actuals de l’equipament amb una gran professionalitat i compromís personal.

L'any 2010 es va fer una primera fase, si bé faltava el condicionament i equipament interior, de manera que el nou espai va quedar en desús

Per la seva banda, el pressupost que s’està tramitant al Parlament també inclou una partida de 150.000€ prevista per al Centre d’Atenció Primària d’Agramunt.

L’any 2010, el Servei Català de la Salut ja va dur a terme una primera fase d’ampliació valorada en 337.000€ que va consistir en la construcció d’un nou espai a la planta primera, annex a l’edifici actual. En finalitzar aquella primera fase no es van dur a terme les obres de condicionament i equipament interior, de manera que aquell nou espai va quedar en desús. Ara, el Departament de Salut ha refet el projecte d’acord amb les possibilitats pressupostàries del moment i durà a terme una actuació que permetrà guanyar nous espais i disposar d’un accés independent per a les urgències.

Comentaris