23.05.2022 |
Territoris.cat

Darrera fase dels Pressupostos Participatius de Tàrrega per decidir el destí de 100.000 euros

Del 6 al 19 de juliol totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi podran votar presencialment i telemàtica per decidir el destí de 100.000 euros de la partida d’inversions
Imatge arxiu del nucli urbà de Tàrrega
Imatge d'arxiu del nucli urbà de Tàrrega.
Darrera fase dels Pressupostos Participatius de Tàrrega per decidir el destí de 100.000 euros

Celebrat el desembre passat el Fòrum Ciutadà de Priorització i després que la pandèmia de la Covid-19 obligués a modificar el calendari inicial del procés, l’Ajuntament de Tàrrega reprèn de nou la primera edició dels seus Pressupostos Participatius. I ho fa amb la fase definitiva: la votació final de les propostes, que permetrà als veïns i veïnes escollir a quins projectes volen destinar 100.000 euros de la partida d’inversions del pressupost municipal. Carlos Vílchez, regidor de Participació Ciutadana, convida els targarins i targarines a prendre part activament de la votació i explica que “estem il·lusionats i motivats veient la resposta ciutadana tan positiva que ha tingut fins al moment aquest projecte pioner a casa nostra”. Vílchez afegeix que “sigui quina sigui l’elecció dels targarins i targarines, totes les actuacions representen una millora per a Tàrrega i una oportunitat per a seguir creixent i cohesionant la ciutat”.

L’Ajuntament de Tàrrega portarà a votació popular un total de 12 actuacions (les quals es poden consultar al web ) sorgides de les propostes realitzades pels targarins i targarines en la primera fase del procés, validades posteriorment pels serveis tècnics municipals i seleccionades en última instància al Fòrum Ciutadà de Priorització. Cada ciutadà podrà escollir un màxim de tres propostes.

Es podrà votar del 6 al 19 de juliol (ambdós inclosos) a través del web www.decidimtarrega.cat o als punts de votació assistida habilitats a l’OAC (Casa Consistorial) i a la Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell, i podran exercir el vot totes les persones empadronades a Tàrrega majors de 16 anys

La població participa activament en la definició dels projectes finalistes

En la primera fase del projecte, els veïns i veïnes van fer arribar 76 propostes al consistori. Posteriorment, els serveis tècnics de l’Ajuntament van dur a terme un treball de filtrat en base a un seguit de criteris objectius com ara la viabilitat tècnica, la legalitat o l’adequació al pressupost sotmès a votació. Finalment, els projectes finalistes que passen a la votació final són 12, degudament quantificats per tal que la ciutadania conegui el cost de cadascun abans d’emetre el vot.

Darrera fase dels Pressupostos Participatius de Tàrrega per decidir el destí de 100.000 euros
comentaris