28.09.2022 |

DEL 8 A L'11 DE SETEMBRE

Arrenca la FiraTàrrega més inesperada

Tornen els espectacles itinerants i es posa el focus en la creació més jove

Cartelleria de FiraTàrrega 2022. Fotografia: FiraTàrrega.
Cartelleria de FiraTàrrega 2022. Fotografia: FiraTàrrega.
Arrenca la FiraTàrrega més inesperada

El dijous 8 de setembre va tenir lloc l'arrencada oficial d'una nova edició de FiraTàrrega.

Una trobada obligatòria pels amants de les arts escèniques i de carrer que es converteix, any rere any, en la guinda de les propostes culturals de l'estiu.

Fins al diumenge 11 de setembre, la FiraTàrrega més 'inesperada' recupera els espais públics de la capital de l'Urgell, omplint-los de propostes de carrer, música, ritme, moviment, i molt de talent

Tal com s'anuncia des de fa setmanes, el motiu al voltant del qual girarà aquesta FiraTàrrega és 'L'Inesperat', una condició que vol recollir l'esperit més autèntic de les arts de carrer, de la sorpresa i d'allò que esdevé en el moment que menys es pensa.

Entre les creacions artístiques que es podran veure, destaquen algunes propostes experiencials que requereixen un públic actiu i amb espais singulars que prenen veu. Aquí trobarem Carla Rovira amb el dispositiu escènic 'Exit through the gift shop', que tracta el concepte d'èxit en els processos de gestació i maternitat; Johannes Bellinkx amb 'Reverse', una creació que proposa un recorregut caminant cap enrere durant uns 50 minuts; Col·lectiu Desasosiego i 'Un segundo bajo la arena', una peça en la qual el públic podrà assistir a un banquet nupcial inspirat en 'Bodas de sangre'; Insectotròpics que arriben a Tàrrega amb 'Orpheus', un espectacle entre la performance, el live art i el concert; la companyia Escarlata amb 'La grutesca', una experiència sonora en un ambient grotesc i circense; Lali Álvarez amb 'The Unfinished Human MANIFESTO' (El Manifest inacabat de la Humanitat), un projecte participatiu que combina la creació artística, la creació comunitària i el pensament o Sound de Secà amb '+ (Suma)', un espectacle nocturn que esdevé una cruïlla entre la percussió, la dansa, la veu, el moviment i la poesia.

Durant les quatre jornades de FiraTàrrega es podran veure 62 espectacles de 60 companyies nacionals i internacionals concentrats en 25 espais d'exhibició

Tàrrega acollirà aquests dies 419 artistes de companyies vingudes de 8 països diferents. D'aquest, concretament 279 (59%), procedeixen de Catalunya, 80 (20%) de la resta de l'Estat espanyol i 60 (21%) d'internacionals.

Pel que fa a La Llotja, l'espai de FiraTàrrega PRO Catalan Arts dedicat a l'activitat professional de la Fira, també viurà una intensa activitat amb la rebuda dels 1012 professionals i 518 organitzacions que provenen de 25 països com Alemanya, el Regne Unit, Corea del Sud o Xile, entre d'altres.

Arrenca la FiraTàrrega més inesperada
comentaris