20.10.2021 |
Territoris.cat

Arriba a Tàrrega 'Galacticat 2015', la Mostra de cinema fantàstic de Ponent

Del 23 al 25 d'octubre, segona edició amb la preestrena de Vulcania, rodada al Museu Cal Trepat, i un homenatge als actors de doblatge 

tarregainterior
La Diputació de Lleida ha acollit la presentació de la mostra
Arriba a Tàrrega 'Galacticat 2015', la Mostra de cinema fantàstic de Ponent

Tàrrega acollirà del 23 al 25 d’octubre la Mostra de cinema fantàstic de Ponent, Galacticat 2015, convocatòria que arriba a la seva segona edició i que té com a objectiu donar a conèixer els referents del passat i les novetats cinematogràfiques presents i futures del cinema fantàstic.

La Mostra s’inaugurarà el divendres 23 d’abril a les 21.00 hores al Cinema Majestic de la capital de l’Urgell, amb la projecció de Vulcania, un thriller amb elements sobrenaturals que es rodà l’any passat a les naus de Cal Trepat de la capital de l’Urgell.

La convocatòria dóna a conèixer els referents del passat i novetats del gènere

La Diputació de Lleida, que dóna suport a la mostra, ha estat l’escenari de la presentació de l’activitat amb la participació de la vicepresidenta primera de la institució i alcaldessa de Tàrrega, Rosa M. Perelló; del regidor de Cultura, Raül Palacios; del gerent del Circuit Urgellenc, Pere Aumedes, i del director de Galacticat, David Ferreras.

Perelló, ha destacat la projecció de Vulcania de José Skaf, així com del curtmetratge Diabolus en Música d’Eduard Mayora (La Figuerosa).

Hi assistiran els actors Pep Mediavilla, Lluís Posadas i Núria Mediavilla

En aquesta segona edició es retrà homenatge al món dels dobladors de pel·lícules amb la projecció del documental Voces en imágenes (2008) i amb la presència dels actors de doblatge Pep Mediavilla, Lluís Posadas i Núria Mediavilla, segons ha explicat a la roda de premsa Aumedes.

També es projectaran curtmetratges fantàstics de directors novells d’escoles de cinema del país, com ESCAC i BANDE A PART.

Primer episodi de la sèrie d'animació nipona 'Mazinger Z'

En la línia de recuperar grans clàssics del gènere fantàstic, a l'edició d'enguany els cinèfils podran veure El increíble hombre menguante (1957) de Jack Arnold; Blade Runner (1982) de Ridley Scott, i Eduardo Manostijeras (1990) de Tim Burton.

Els més petits tindran també el seu espai amb el primer episodi de la sèrie
d’animació nipona fantàstica Mazinger Z 
(1972), menre que per cloure la mostra, diumenge 25 d’octubre a les 20:10 hores s’estrenarà el film Marte (20115) de Ridley Scott.

Arriba a Tàrrega 'Galacticat 2015', la Mostra de cinema fantàstic de Ponent
comentaris