02.06.2020 |
Territoris.cat

La bandera multicolor llueix a la façana de l'edifici de l'ajuntament de Tàrrega

La bandera multicolor, a la façana de la Casa Consistorial de Tàrrega
La bandera multicolor, a la façana de la Casa Consistorial de Tàrrega
La bandera multicolor llueix a la façana de l'edifici de l'ajuntament de Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega ha penjat a la façana de la Casa Consistorial la bandera multicolor com a expressió de suport al col·lectiu LGTBI (persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersex). Amb aquest gest, la capital de l'Urgell se suma a la celebració del Dia Internacional contra l'Homofòbia (la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia), que s'escau cada 17 de maig. El consistori targarí fa així visible la igualtat de drets de totes les persones sigui quina sigui la seva orientació sexoafectiva o la seva identitat o expressió de gènere alhora que rebutja i condemna les actituds de rebuig, discriminació i hostilitat vers l'esmentat col·lectiu.

La capital de l'Urgell fa una nova crida a eradicar la intolerància i la discriminació vers les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals

En paral·lel, l'Ajuntament de Tàrrega ha formalitzat la seva adhesió a la declaració institucional del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies contra la LGTBI-fòbia. El text, que el consistori targarí difon al seu web i a les xarxes socials, fa una crida a eradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d'identitat de gènere o d'orientació afectiva i sexual. A la vegada, se subratlla que els principis d'equitat i de no-discriminació són elements fonamentals dels drets humans en una societat democràtica i plural.

Des de l'any 2018, l'Ajuntament de Tàrrega disposa d'un Servei d'Atenció Integral (SAI) en defensa dels drets de les persones LGTBI. Es tracta d'un punt de suport i acompanyament a persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGTBI-fòbia per la seva orientació sexual i/o afectiva, identitat o expressió de gènere. També té com a objectius fer visible la diversitat sexoafectiva i de gènere a la societat; dissenyar estratègies de sensibilització i prevenció; i elaborar informes sobre la situació de les persones LGTBI al territori. La Regidoria d'Igualtat de Tàrrega gestiona en xarxa aquest servei amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

La bandera multicolor llueix a la façana de l'edifici de l'ajuntament de Tàrrega
comentaris