Bellpuig crea el primer espai de cotreball de l'Urgell

Seguint les peticions veïnals, el consistori ha transformat l'edifici de la Llotja en un espai obert a autònoms i empresaris de petites i mitjanes empreses

Exterior de l'edifici de la Llotja de Bellpuig

Data de publicació: divendres 15 de setembre del 2023, 12:45

Localització: Bellpuig

Autor: Anna Berga
photo_camera Exterior de l'edifici de la Llotja de Bellpuig - Foto: Anna Berga

Bellpuig (Urgell) ha habilitat un nou espai de cotreball a l'edifici de la Llotja obert a autònoms i empresaris de petites i mitjans empreses. És el primer espai municipal d'aquestes característiques de la comarca i permetrà dotar de nous usos un edifici "amb molt potencial" que fins ara estava "molt infrautilitzat", segons ha assenyalat l'alcalde Jordi Estiarte que ha afegit que amb aquesta transformació volen "popularitzar" espais del municipi.

L'edifici suma tres despatxos de treball compartit de nova creació i també reaprofita espais ja existents, com ara sales de reunions, l'espai del taulell principal i la zona de bar i jardí

Estiarte ha explicat que ja hi ha dos veïns del municipi interessats en utilitzar els despatxos, i ha assegurat que l'espai de cotreball de la Llotja ja "és una realitat" que permetrà posar a disposició dels veïns "un espai digne i que dona una imatge de professionalitat". Amb aquest nou servei, el municipi vol fomentar el desenvolupament empresarial, impulsar la innovació i facilitar l'intercanvi d'idees.

L'alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, durant la presentació del nou espai de cotreball a l'edifici de la Llotja

Data de publicació: divendres 15 de setembre del 2023, 12:45

Localització: Bellpuig

Autor: Anna Berga
L'alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, durant la presentació del nou espai de cotreball a l'edifici de la Llotja - Foto: Anna Berga

El projecte ha estat impulsat per la Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Bellpuig amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, que ha aportat els 21.000 euros que ha costat l'adequació de l'espai i la contractació d'una persona encarregada de l'espai i d'atendre el públic.

Un espai amb totes les comoditats

Les obres al nou espai han consistit en la construcció de tres nous despatxos, mentre que la resta de sales ja existents s'han adaptat i dotat de nous usos. Hi ha l'espai taulell, des d'on els professionals també poden treballar quan ho necessitin, una sala de reunions i la sala magna, on es poden fer congressos, presentacions o actes retransmesos per 'streaming'. L'edifici es complementa amb un espai de bar i un jardí.

Vestíbul de l'edifici de la Llotja de Bellpuig

Data de publicació: divendres 15 de setembre del 2023, 12:45

Localització: Bellpuig

Autor: Anna Berga
Vestíbul de l'edifici de la Llotja de Bellpuig - Foto: Anna Berga

De moment, ja hi ha dues persones interessades en llogar dos dels tres despatxos que s'han habilitat. Estiarte ha explicat que si l'interès i la demanda per ocupar aquests espais es manté al llarg del temps plantejaran la possibilitat de transformar alguns dels espais existents en nous despatxos o construir-ne de nous.

Estades de treball a Bellpuig

A banda de la Llotja, l'Ajuntament també vol habilitar l'alberg perquè professionals puguin fer estades de treball al municipi. "La idea és que un col·lectiu pugui estar una setmana sencera treballant a Bellpuig", ha explicat Estiarte, que ha afegit que també volen que aquesta experiència es complementi amb visites guiades al patrimoni natural, cultural i artístic local.

Comentaris