Cal Trepat edita un llibre que analitza el passat industrial de Ponent

El volum, que compta amb el suport del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), recull 8 ponències a càrrec d'experts en la preservació del patrimoni fabril

trepat2
photo_camera Presentació del llibre amb el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega i el director de Cal Trepat

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega, a través del Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat, ha publicat un volum que analitza la història de la industrialització a les terres de Lleida durant el segle XX.

Aquest treball de recerca s'ha materialitzat mitjançant les vuit ponències que experts i tècnics van exposar en unes jornades celebrades al Museu Cal Trepat el juny de l'any passat. Els autors dels articles són catedràtics, historiadors, economistes i tècnics vinculats a diversos equipaments culturals dedicats a la conservació del patrimoni industrial.

El llibre editat des del Museu Cal Trepat constitueix un valuós testimoni historiogràfic sobre la implantació del sector industrial a les terres de Lleida i de com es va transformar un territori i una societat molt arrelats per tradició a l'economia agrícola. Alguns exemples són la indústria hidroelèctrica al Pirineu, les farineres cooperatives, la fàbrica Verdeny de Tremp o la factoria J. Trepat de Tàrrega, museïtzada pel consistori des de l'any 2012.

El llibre es posa en circulació com a número 2 de la Col·lecció Claus Trepat, sèrie d'estudis sobre el llegat de l'emblemàtica fàbrica targarina. El número 1 es dedicà a les relacions laborals a Cal Trepat durant el franquisme.