Un camp de treball de joves participa en les excavacions del Pla de les Tenalles

Activitat organitzada per la Generalitat de Catalunya, Quàlia i el Museu Tàrrega Urgell

Joves participants al camp de treball del jaciment del Pla de les Tenalles. Fotografia: Ajuntament de Tàrrega.
photo_camera Joves participants al camp de treball del jaciment del Pla de les Tenalles. Fotografia: Ajuntament de Tàrrega.

Una quinzena de joves d'entre 15 i 17 anys van participar, la setmana passada, al camp de treball d'arqueologia organitzat al jaciment ibèric del Pla de les Tenalles, a la vall de l'Ondara.

Una iniciativa impulsada des de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya

Aquesta activitat ha comptat amb la complicitat de l'equip arqueològic del Museu Tàrrega Urgell i d'un grup de monitors de l'entitat educativa Quàlia.

Es tracta de la quarta campanya arqueològica al Pla de les Tenalles que va permetre a les persones participants conèixer de prop la disciplina arqueològica, les tècniques d'estudi, l'ús dels diferents instruments que requereix la intervenció, i contribuir a la recuperació del patrimoni.

Durant aquests dies, el jovent també van participar en activitats formatives i de lleure amb els usuaris de l'Associació Alba, dedicada a la integració social. Paral·lelament, realitzaren activitats al poble del Talladell.

Com a novetat, les persones participants al camp de treball del Pla de les Tenalles van participar en una trobada amb els joves del camp de treball de Cervera a la Granyanella

Les excavacions d'enguany s'ha centrat en l'est del jaciment, permetent descobrir una estructura amb un dels extrems amb forma semicircular i compartimentada en diferents espais.

El Pla de les Tenalles és un poblat ibèric de dimensions mitjanes amb una cronologia que abasta del segle IV aC als volts del 200 aC i que s'abandonà dins el context de la segona guerra púnica entre romans i cartaginesos. 

Comentaris