23.05.2022 |
Territoris.cat

El CAP de Tàrrega inicia els tests ràpids d’antígens als membres de les meses

Pavelló de l'Escola Sant Josep Vedruna, ja habilitat com a col·legi electoral - Ajuntament de Tàrrega
Pavelló de l'Escola Sant Josep Vedruna, ja habilitat com a col·legi electoral - Ajuntament de Tàrrega
El CAP de Tàrrega inicia els tests ràpids d’antígens als membres de les meses

Personal sanitari del CAP de Tàrrega va iniciar dimecres la realització de tests ràpids d’antígens als membres que integraran les meses electorals del 14-F al municipi. Les proves s’aniran efectuant fins divendres a les mateixes instal·lacions del CAP. Han estat citades al cribratge les persones que exerciran de presidents, vocals i primers suplents de les meses. Ahir també es va anunciar que els tests s’ampliaran als segons suplents, els quals ja poden demanar la seva cita al CAP (l’Ajuntament també procedirà a avisar-los). Com ja s’informà, la capital de l’Urgell habilita per al 14-F quatre col·legis electorals en equipaments esportius i culturals, on es reubicaran un total de 17 mesesl’Espai MerCAT (3), el Pavelló Municipal d’Esports (5) i els pavellons dels col·legis Àngel Guimerà (5) i Sant Josep Vedruna (4). Són locals que per les seves majors dimensions ajudaran a garantir la distància física i a aplicar tots els protocols sanitaris fixats pel PROCICAT.

En aquest sentit, la Regidoria de Serveis Municipals treballa des de dilluns per adaptar els esmentats espais. Entre altres mesures, s’hi habiliten circuits d’entrada i sortida, elements senyalitzadors i dispensadors de gel hidroalcohòlic. A més, els col·legis electorals es desinfectaran abans, durant i després de la jornada electoral. En el decurs del 14-F, els locals també es ventilaran contínuament. Completant la logística, Serveis Municipals lliurarà material sanitari als membres de les meses: dues mascaretes FFP2, gel hidroalcohòlic, desinfectant per la taula, ulleres protectores, guants d’un sol ús, una pantalla facial i un Equip de Protecció Individual (EPI). “Els nous centres de votació a Tàrrega seran llocs segurs i evitarem posar en risc la salut tant de la ciutadania a l’anar a votar com dels membres de les meses electorals”, reitera l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú.

A més de l’ús obligatori de mascareta, es prega dur el vot preparat des de casa

Les persones amb dret a vot rebran la targeta censal al seu domicili informant del lloc de votació. L’horari de votació es dividirà per torns segons les recomanacions de les autoritats sanitàries. La franja de 9 del matí a 12 del migdia es reserva per als col·lectius de risc; de 12 del migdia a 7 de la tarda, per a les persones sense cap impediment; i de 7 de la tarda a 8 del vespre, per a casos positius de Covid-19, persones aïllades amb símptomes o que han estat en contacte directe amb algun positiu. L’Ajuntament habilitarà un servei extraordinari del bus urbà municipal durant tot el dia en el trajecte habitual afegint les parades corresponents als centres de votació. Els electors residents als pobles del terme, que hauran de votar aquesta vegada a l’Espai MerCAT, tindran a l’abast un servei de bus llançadora fins a l’Estació d’Autobusos (i a la inversa).

El CAP de Tàrrega inicia els tests ràpids d’antígens als membres de les meses
comentaris