27.05.2022 |
Territoris.cat

Castellserà crea una nova fira dedicada a l'horticultura

Imatge del municipi de Castellserà
Imatge del municipi de Castellserà
Castellserà crea una nova fira dedicada a l'horticultura

La regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Castellserà ha preparat per aquest 2018 la primera edició de la fira d’horticultura que ha titulat 'Viu l’hort!'

Des de l’Ajuntament feia anys que s’estava pensant en una fira que pogués estar vinculada al territori.  L’any passat va sorgir la idea, que es veurà materialitzada aquest proper mes d’abril.

Degut a que, en l'actualitat, els horts són una activitat molt popular no només entre la gent gran, sinó també entre la gent jove, aquesta fira es veu com una bona oportunitat per tractar l’horticultura i tot el que l’envolta.

Cartell Fira Horticultura CastellseràLa fira pretèn motivar el públic a fer el seu propi hort a casa, fomentar la creativitat en quant a l'àmbit de l'horticultura i també fer una orientació que permeti aclarir els dubtes sobre aquesta, tant als qui tenen alguna experiència en el camp com als qui no han fet mai un hort i no sabem com començar. L'objectiu de la iniciativa a llarg termini és consolidar-la com una fira de referència en el món de l’horticultura.

Més enllà de tots els expositors que s'espera que omplin el pavelló municipal, hi haurà un seguit d’activitats variades que faran dels dos dies una oportunitat per conèixer l’horticultura i Castellserà. Destacaran conferències sobre les llunes i la seva influència amb l’horticultura, el compostatge, la poda, l'horticultura ecològica, i també sobre les herbes aromàtiques i medicinals que poden completar un hort, entre d’altres. Així mateix hi haurà també tallers per als més petits i per als més grans sobre com plantar, com fer cavallons o fins i tot com regar un hort.

La fira compta amb un pressupost inicial de 10.000 euros i es desenvoluparà a la zona esportiva, tot i que no es descarta ampliar activitats a la resta del municipi, com ara exposicions.

Es preveu que acompanyaran la fira unes jornades agrícoles com a acte previ, i que durant l’any es programaran diverses xerrades i actuacions per mantenir viu l’esperit de la fira tot l’any, tenint en compte que no només hi ha horts durant els mesos d’estiu sinó també els d’hivern. Des de l'ajuntament també es vol tractar de vincular diverses activitats de la fira amb l'escola i, paral·lelament, s’ha creat una comissió de treball per tal d’aportar idees. L'alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, ha exposat que la fira es fa amb la voluntat que la gent del poble se la faci seva i tothom que vulgui se’n pugui sentir partícip.

Castellserà crea una nova fira dedicada a l'horticultura
comentaris