Castellserà dedica la 7a edició de la Fira d'Horticultura als productors de proximitat

Els pròxims 6 i 7 d'abril a Castellserà tindrà lloc la 7a edició de la Fira Viu l'Hort. L'objectiu d'enguany és divulgar i potenciar els productors de proximitat a una escala més local
1
photo_camera Presentació de la fira d'Horticultura de Castellserà - Foto: Ajuntament de Castellserà

Castellserà es prepara per celebrar de nou una edició de la seva fira dedicada al món dels horts. Les activitats començaran el dissabte dia 6 a la tarda, amb una xerrada a La Panera, organitzada conjuntament amb l'Escola Agrària de Tàrrega i que porta per títol: "Aigua, horts i altres opcions de conreu" a càrrec de Annelies Broekman, Investigadora del grup d'Aigua i Canvi Global del CREAF que parlarà sobre el funcionament de les conques dels rius amb una visió integral i donarà conceptes bàsics sobre l'ús de l'aigua a l'agricultura i Neus Vinyals, Tècnica formadora de l'Era que parlarà sobre estratègies i tècniques regeneratives per fer front als extrems climàtics i eines de potenciació del sòl i la fertilitat.

S'iniciarà el diumenge amb una sortida als "Salts de Castellserà", un infraestructura hidroelèctrica a la primera séquia del Canal d'Urgell i a partir de les 10.00 s'obrirà l'espai fira amb un esmorzar popular i una quinzena de parades per la divulgació i promoció de l'horticultura amb productors i artesans del territori.

Durant tot el matí, a la Plaça Sitjar hi haurà demostracions d'oficis, com la cistelleria de vímet, l'apicultura o l'artesania amb llana i també un espai d'intercanvi de llavors que comptarà amb la col·laboració de l'entitat "Cultures Trobades". També es comptarà amb un espai infantil amb activitats i tallers com l'estampació de samarretes i la pintura de testos. Per les activitats infantils s'han preparat uns formularis web per poder-se inscriure.

Clourà el matí un dinar popular amb aliments de productors locals i cuinat per Blet. La fira finalitzarà a la tarda amb un concert del cor de música tradicional Galindaina.

Noemí Canosa, regidora de Turisme de l'Ajuntament de Castellserà, confia en que la fira sigui de nou un èxit i es pugui anar consolidant dins el calendari de fires de la demarcació.

Comentaris