04.03.2021 |
Territoris.cat

La planta havia quedat obsoleta i calia millorar-ne la eficiència

 

2
La nova planta potabilitzadora d’aigua de Castellserà ja està en funcionament
La planta havia quedat obsoleta i calia millorar-ne la eficiència

L’Ajuntament de Castellserà ha adjudicat aquesta setmana les obres de modernització de la planta potabilitzadora d’aigua municipal a l’empresa AqualiaLa planta, construïda l’any 2003, s’ha quedat obsoleta en el sistema de control i de gestió i l’ajuntament va redactar un projecte per tal de millorar aquesta faceta.

L’obra té un pressupost d'uns 39.000 euros i està finançada en una part important amb el Pla d’Aigües de la Diputació de Lleida, que ha permès a tots els ajuntaments de la província fer obres per millorar instal·lacions d’aigua.

En una primera fase, l’any 2016 es van canviar alguns motors i bombes de la planta i es va comprovar que la central electrònica de gestió i control de la planta en molts períodes no treballava correctament i no garantia una perfecta qualitat de l'aigua de boca per a la població, a més de trobar-se molt deteriorada i malmesa.

L’objectiu és encarar el nou sistema de control cap a un millor rendiment i sobretot poder gestionar i conèixer en temps real i en tot moment l'estat de la planta potabilitzadora, mitjançant un sistema avançat de control de pressions i cabals. El control continu de tots els principals sensors permetrà tenir un registre important per a detectar possibles errors i preveure avaries de la planta fins i tot a distància, fet que propiciarà també un estalvi de temps en les hores que els treballadors de la brigada municipal destinen a la gestió de la planta.

Per altra banda també es realitzarà una acció important en matèria de seguretat, donat que a una de les casetes emplaçades al costat del dipòsit d’aigua, encara es guarden bombones de clor antigues i el projecte també contempla la gestió i el tractament d’aquestes bombones fora d'ús.

La planta havia quedat obsoleta i calia millorar-ne la eficiència
comentaris