27.11.2021 |
Territoris.cat

El CDR de Bellpuig desencadena una guerra de murals

Recuperació de la pintura original del mural del CDR de Bellpuig
Recuperació de la pintura original del mural del CDR de Bellpuig
El CDR de Bellpuig desencadena una guerra de murals

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Bellpuig organitzava el passat dissabte una jornada reivindicativa per pintar un mural de més de 470 metres quadrats en una pancarta que es troba darrere del Camp de Tir, en el polígon industrial del Coscollar. Una vintena de persones van participar en l'acció, durant 12 hores per pintar la frase Fem República sobre un fons groc, al costat d'una estelada, una obra que representava el mural independentista més gran de la demarcació de Lleida. La pintura, un cop finalitzada, es podia veure perfectament des de l'antiga N-II i l'A-2.

Els impulsors del mural van finançar el projecte gràcies a la col·laboració de les persones que van comprar bitllets solidaris al preu d'1 euro, fins a arribar a aconseguir els 1.200 euros que costava la pintura, la xapa i el lloguer de tots els elevadors i les excavadores

Mural original que van pintar membres del CDR de Bellpuig i voluntarisAquest dimecres al matí el mural va aparèixer amb les lletres esborrades amb pintura groga i a la part superior i inferior de la pintura una línia roja simulant la bandera espanyola, i l'estrella de l'estelada també tapada. Segons els veïns de la localitat de l'Urgell, l'atac es va produir entre dos quarts d'una i les sis de la matinada, i ràpidament les xarxes socials van bullir, en contra de l'acte vandàlic.

Segons membres del CDR,  l’objectiu és poder-lo pintar novament perquè recuperi el seu estat inicial

La bandera espanyola pintada sobre el mural per la república que havia fet el CDR de BellpuigLa resposta del CDR, no es va fer esperar, i el mateix dimecres, membres del col·lectiu local acompanyats de voluntaris, van pintar sobre les franges vermelles, i van recuperar l'estrella de l'estelada que s'havia esborrat. La situació va generar molta tensió, fins al punt d'intervenir els Mossos d'Esquadra que van identificar a les persones que treballaven en el lloc, però no van poder actuar perquè tenien autorització de l'Ajuntament. 

El CDR de Bellpuig desencadena una guerra de murals
comentaris