02.07.2022 |
Territoris.cat

L'agrupació francesa Ensemble Alcina oferirà un repertori de música vocal sacra i instrumental profana

Especialitzats en la interpretació d'obres de música antiga, Alcina s'interessa sobretot pel repertori barroc utilitzant còpies d'instruments de l'època. La seva varietat d'instruments dóna accés a un ampli repertori on es combina la música instrumental i vocal

El components del conjunt  frances Ensemble Alcina
El components del conjunt frances Ensemble Alcina
L'agrupació francesa Ensemble Alcina oferirà un repertori de música vocal sacra i instrumental profana

concert 16.04.16L'agrupació francesa Ensemble Alcina, dirigida per Olivier Dec, oferirà un cicle de tres concerts de música antiga aquest cap de setmana en tres esglésies lleidatanes. L'itinerari musical s'iniciarà el divendres 15 d'abril a l'església de Santa Magdalena de Castellserà, continua el dia 16 a església de Santa Maria Agramunt i el diumenge 17 es trasllada a l'església de Sant Llorenç de Lleida. La formació musical, de procedència francesa, en forma part la soprano de Puigverd d'Agramunt Anna Guixé.

El programa que ofereix Alcina es pot dividir en dues parts. La primera està dedicada a la música vocal sacra, on la temàtica de la Setmana Santa introdueix a l'espectador en un univers particular amb les Leçons de Ténèbres. Aquest gènere musical litúrgic fou creat a França per Michel Lambert en el segle XVII per tal d'acompanyar l'ofici de tenebres de les matines de Dimecres, Dijous i Divendres Sant.

La segona part està dedicada a la música instrumental profana, on el virtuosisme  juga un paper important: Sonata en la menor per a flauta de bec de Tomaso Albinoni, Recercadas del trattado de Glosas de Diego Ortiz per a viola de gamba i Toccata Septima per a clavecí de Girolamo Frescobaldi.

Recolliment i meditació podrien ser els dos qualificatius que defineixen aquest concert, la riquesa harmònica, el joc de timbres i de colors sonors posen de manifest els diferents affetti d'aquestes obres.

DIA: 15 D’ABRIL DE 2016 / 21.00 h

LLOC: ESGLÉSIA SANTA MARIA MAGDALENA DE CASTELLSERÀ

DIA: 16 D’ABRIL 2016 / 21.00 h

LLOC: ESGLÉSIA DE SANTA MARIA D’AGRAMUNT

DIA: 17 D’ABRIL 2016 / 19.00 h

LLOC: ESGLÉSIA DE SANT LLORENÇ DE LLEIDA

L'agrupació francesa Ensemble Alcina oferirà un repertori de música vocal sacra i instrumental profana
comentaris