El cicle 'La Pedra Parla' constata la seva exclusivitat en El Reial Monestir de Vallbona de les Monges

Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, amb el grup instrumental La Caravaggia
photo_camera Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, amb el grup instrumental La Caravaggia - Paco Amate

L'església de Santa Maria del Reial Monestir de Vallbona de les Monges va acollir aquest diumenge el tercer dels concerts del cicle exclusiu La Pedra Parla, organitzat per l'Agència Catalana del Patrimoni, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la comunitat del monestir.

Concert d'Ars Trio al Reial Monestir de Vallbona de les Monges - Paco AmateEls protagonistes del concert van ser el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, sota la direcció de Xavier Puig, amb el grup instrumental La Caravaggia, que van interpretar obres de compositors catalans del Renaixement, dels segles XV i XVI, entre els quals Mateu Fletxa el Jove i Mateu Fletxa el Vell.

El públic va omplir els tres concerts, i dissabte va poder participar en la descoberta gastronòmica d'una part del monestir no accessible al públic, el Pati de la Casa dels Horts, on es va oferir enguany com a novetat, un refrigeri entre els dos concerts, el de la tarda, amb el tenor Airam Hernández i la pianista Diana Baker i el de la nit, amb Ars Trio i Mercè Pons, que va descobrir part del testament de la reina Violant d'Hongria (s. XIII), enterrada al mateix monestir.

Cicle La Pedra Parla

El Reial Monestir de Vallbona de les Monges ha acollit aquest cap de setmana la cinquena edició del cicle exclusiu La Pedra Parla,  una aposta musical d'alta qualitat artística. El cicle està organitzat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i la comunitat del monestir amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vallbona de les Monges i té per objectiu potenciar l'activitat cultural del territori en espais singulars com són els monuments.

Concert d'Ars Trio al Reial Monestir de Vallbona de les Monges - Paco AmateEl director artístic del cicle, el prestigiós contratenor Jordi Domènech, va destacar que La Pedra Parla té la voluntat de mantenir-se obert a tots els gèneres i estils de la música clàssica amb programes variats, generalment dissenyats per ser interpretats al Festival. A més, Domènech va comentar que el desig de no interferir amb la vida quotidiana de la comunitat ens obliga a ser molt curosos en la tria de les formacions instrumentals i vocals i en les peces musicals.

comentaris