14.08.2022 |
Territoris.cat

Citen a declarar l'excoordinador de l'ANC de Tàrrega, acusat d'un delicte electoral

Declaracions Salvador Bori a Tàrrega
Declaracions Salvador Bori a Tàrrega
Citen a declarar l'excoordinador de l'ANC de Tàrrega, acusat d'un delicte electoral

L'excoordinador de l'ANC a Tàrrega, Salvador Bori, ha estat citat a declarar per un delicte electoral el pròxim 23 d'abril als jutjats de Cervera. El mateix Bori ho ha fet saber aquest dijous després que fa dos dies se sabés que la fiscalia l'acusa d'haver organitzat un acte il·legal, ja que l'ANC de la capital de l'Urgell va decidir de mantenir la protesta convocada contra l'empresonament del Sánchez i Cuixart el 16 de desembre, en plena campanya electoral pel 21-D.

No estàs sol SalvadorBori ha qualificat d'acusació plenament intencional la que se li està fent pel fet que Tàrrega per la Independència és una de les assemblees més actives de Ponent i ho emmarca en la campanya de persecució política per criminalitzar l'independentisme per part de l'estat espanyol.

Bori ha llegit un manifest aquest dijous a la plaça Major de Tàrrega, on ha estat acompanyat per diversos membres de l'Assemblea per transmetre-li que no està sol

El delicte del qual l'acusen està tipificat penalment i pot comportar presó. Bori ha explicat que amb la implantació de la coneguda com a llei mordassa, tota manifestació o concentració ha de ser comunicada a l'autoritat amb una antelació mínima de 24 hores.

Habitualment la resposta és positiva, ha assenyalat, però en aquest cas, la Junta Electoral de Lleida va informar negativament en considerar que tenia un caràcter d'acte de campanya, motiu pel qual es va denegar el permís

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018La denúncia va dirigida personalment a Salvador Bori i es basa en un atestat dels Mossos d'Esquadra on se l'identifica a ell com a persona física i a l'ANC com a persona jurídica responsable de la convocatòria. A més, Bori ha afirmat que no té constància que cap altre responsable de l'ANC o Òmnium Cultural hagi rebut una denúncia del mateix estil, tot i que de protestes pels dos mesos d'empresonament de Sánchez i Cuixart se'n van fer arreu de Catalunya. 'Obeeix a l'estratègia d'atemorir i escarmentar a qui més soroll fa, ha criticat.

Citen a declarar l'excoordinador de l'ANC de Tàrrega, acusat d'un delicte electoral
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement