27.10.2021 |
Territoris.cat

Ciuraneta destaca la pagesia i el món rural com a clau per a la sostenibilitat territorial

El conseller parla de la necessitat d'augmentar i millorar la projecció del sector, la qual cosa diu implica tenir més autogestió dels recursos

Ciuraneta Interior
Ciuraneta va destacar la importància de fer valdre els productes de la pagesia, com és el cas de l’ametlla
Ciuraneta destaca la pagesia i el món rural com a clau per a la sostenibilitat territorial

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, va visitar diumenge la 12a edició de la Fira de l’ametlla de Vilagrassa, on va destacar "la importància de reconèixer la pagesia i el món rural i de fer valdre els seus productes i projectar-la més i millor al futur".  

En la seva intervenció, el conseller va dir que la qüestió implica tenir més autogestió dels recursos.  "Tenim capacitat per a finançar-nos i per a millorar la PAC i el PDR estiguem o no dins de la UE; dins, caldria renegociar perquè sigui més adaptat a les nostres necessitats, i fora, seria capacitat de gestió pròpia i de prioritzar”, va afegir.  

L'Ametlla de Plata 2015 va ser per al cantautor Xavier Ribalta, mentre que l'expagès de la localitat, Joan Puig, va rebre un guardó

Ciuraneta, que va destacar el fet que “Catalunya és agroalimentària i el sector és clau per a la sostenibilitat territorial”, va estar acompanyat en la seva visita pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Girona, així com pel director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Jaume Fabà.

En aquest marc, el conseller va presidir l’Homenatge a la Pagesia, que va lliurar un guardó a Joan Puig Cunillera, expagès de la localitat; el lliurament de l’Ametlla de Plata 2015 al cantautor Xavier Ribalta, en reconeixement a la seva trajectòria artística i cultural; el lliurament de la Corriola al Corriòlaire Major, l’actor Carles Canut, i el 12è concurs de pujada d’un sac d’ametlles amb corriola al campanar.

Ciuraneta va remarcar també la importància de fer valdre els productes de la pagesia, com és el cas de l’ametlla i el que fa aquesta Fira de l’Ametlla de Vilagrassa,  "donant a conèixer de forma diferent i divertida aquest producte de proximitat, de territori".

Ciuraneta destaca la pagesia i el món rural com a clau per a la sostenibilitat territorial
comentaris