Cloenda triomfal a Tàrrega del programa Saltem i Ballem amb la participació de fins a 730 infants

Alumnes de 16 centres educatius de l’Urgell, el Pla d’Urgell i la Noguera s’apleguen al Parc de Sant Eloi
Ballada de sardanes al Parc de Sant Eloi
Fotos: Ajuntament i Federació de Colles Sardanistes de Lleida
photo_camera Ballada de sardanes al Parc de Sant Eloi Fotos: Ajuntament i Federació de Colles Sardanistes de Lleida

El Parc de Sant Eloi de Tàrrega ha estat aquest divendres el marc de la Trobada Intercomarcal Escolar del programa d’ensenyament de la sardana Saltem i Ballem, que acomiada el curs. L’esdeveniment ha aplegat 730 infants de setze centres educatius de les comarques de la Noguera, el Pla d’Urgell i l’Urgell. Els infants participants han demostrat els coneixements adquirits al voltant de la dansa tradicional catalana al llarg de tot el curs.
L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i la presidenta de la Federació de Colles Sardanistes de Lleida, Pepita Solsona, juntament amb altres autoritats han participat en la cloenda de l’acte.

Pijuan ha mostrat la seva satisfacció pel fet que Tàrrega hagi acollit aquest esdeveniment per primer cop i ha posat en valor el programa, “que transmet les nostres tradicions als infants

En el mateix sentit s’ha pronunciat el president de la Diputació: “aquests infants aprenen i gaudeixen entorn la dansa nacional de Catalunya, signe de la nostra identitat com a poble”.

Per la seva banda, la presidenta de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. Pepita Solsona, ha posat en valor el fet que els 730 infants que han participat en la trobada són una mostra dels més de 2.600 alumnes de 58 escoles que aquest curs han fet els tallers del Saltem i Ballem. “Esperem que tots aquests infants continuïn ballant sardanes”, ha conclòs Solsona.

Dels 730 participants, 187 estudien a les escoles Maria-Mercè Marçal (34), Àngel Guimerà (49), Pia (25), Jacint Verdaguer (549 i Vedruna (25) de Tàrrega. El programa sardanista s’ha iniciat amb el galop de presentació dels grups participants de tots els centres educatius. Ha continuat amb la ballada de sardanes d’exhibició i la sardana de germanor, els parlaments de les autoritats i lliurament d’obsequis i ha acabat amb una actuació de la banda del músic targarí Carlitos Miñarro. A la tarda, els infants que es quedin a dinar a Sant Eloi prendran part en una gimcana organitzada pel gòTIC.

Fotografia de grups dels participants amb les autoritats
Fotos: Ajuntament i Federació de Colles Sardanistes de Lleida
Fotografia de grups dels participants amb les autoritats Fotos: Ajuntament i Federació de Colles Sardanistes de Lleida

La Trobada ha estat organitzada per l’Ajuntament de Tàrrega i el Saltem i Ballem, amb el suport de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Lleida, la Diputació de Lleida, Som Sardana i els ajuntaments on se celebren els tallers.

Aplec sardanista

L’agenda sardanista a la capital de l’Urgell inclou un altre esdeveniment aquest cap de setmana. Es tracta de la 40a edició de l’Aplec Sardanista de Tàrrega, que tradicionalment se celebrava en el marc de la Festa Major. Enguany, però, tindrà lloc el diumenge 5 de maig a la plaça del Carme (en horari de matí i a tarda). L’esdeveniment comptarà amb l’acompanyament de la Cobla Tàrrega i la Cobla Jovenívola d’Agramunt.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement