La companyia francesa Artonik dóna el tret de sortida a FiraTàrrega 2016

El certamen continuarà fins diumenge, en una edició marcada per la interculturalitat com a eix vertebrador i amb la participació de fins a 57 companyies nacionals i internacionals, amb un total de 263 sessions

firatarrega-2016-dijous-fast-032_editora_64_112_1 interior
photo_camera La colorida proposta inaugural va combinar moviment, actors, ballarins i músics en viu pels carrers de la ciutat

La 36a edició de FiraTàrrega va arrencar dijous amb una jornada plena d'activitats que va culminar amb l'espectacle inaugural de tarda The Colour of Time de la companyia francesa Artonik, una colorida proposta que va combinar moviment, actors, ballarins i músics en viu i que va convidar el públic a participar d’una passejada lúdica pels carrers de la ciutat.

A la nit, Manifesta de la companyia Obskené va tancar la primera jornada de Fira amb aquest espectacle, un manifest reivindicatiu i també una festa per ballar i ballar. Una producció plena d'energia i genuïnament de carrer.

Pel que fa a avui divendres el certamen ha continuat amb més de 86 sessions d'espectacles.firatarrega-2016-dijous-fast-016_editora_64_114_1 texte

La Fira va engegar amb 6.251 localitats venudes i 72 passis en total. A més, cal destacar que s'ha esgotat la totalitat de tres espectacles: La Cocina Pública de la companyia xilena Teatro Contáiner, L'oníric món de DINS d'Holoqué i Náufragos de La Industrial Teatrera.

La programació de la Fira d'avui divendres ha comptat amb la presentació d'espectacles com Algo de mí, algo de ti, dels mexicans Carretera 45 TeatroMassager, de la companyia coreanaCCOT o El Diván de la peluquería de Sienta la Cabeza; La cocina pública dels xilensTeatro Contáiner, Kiku Mistu i la #ciutatvisible dels catalans Colordellop, entre d'altres.

A més també s'han pogut veure propostes com Terra condere, de la companyia lleidatanasilere, l'experiència sensorial i itinerant Viaje nº9 dels xilens Teatro del Sonido i l'estrena de Crotch de la Cia. Baal. 

Pel que fa a l'activitat professional el programa incloïa per avui divendres la jornada Les arts escèniques a Xile coorganitzada per FiraTàrrega i el Consejo Nacional de la Cultura y las Artes de Chile, i emmarcada dins del Focus Xile que enguany dedica la Fira. 

comentaris