El Cor de Cambra del Palau de la Música actuarà al Monestir de Vallbona de les Monges

Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i la Caravaggia
photo_camera Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i la Caravaggia

El Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges acollirà una nova edició del cicle La Pedra Parla, una iniciativa de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, que compta amb la col·laboració, de la comunitat, cistercenc i l'Ajuntament.

Presentació del cicle La Pedra Parla Monestir de Santa Maria de Vallbona de les MongesLa cinquena edició de la proposta musical, es va presentar aquest dilluns en el monument arquitectònic de l'Urgell, conduïda pel director artístic del cicle, i contratenor Jordi Domènech.

La Pedra Parla té la voluntat de mantenir-se obert a tots els gèneres i estils de la música clàssica amb programes variats, generalment dissenyats per ser interpretats al Festival

Domènech va afegir que el desig de no interferir amb la vida quotidiana de la comunitat els obliga a ser molt curosos en la tria de les formacions instrumentals i vocals i en les peces musicals.

La Pedra Parla centra els seus concerts al Claustre del Monestir i a l'Església de Santa Maria i consta de tres actuacions, els dies 3 i 4 d'agost, amb un cartell de prestigi encapçalat pel Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i la Caravaggia, el tenor canari Airam Hernández i el trio de corda Ars Trio. Tres propostes musicals especialment dissenyades per conviure amb el silenci quotidià de la comunitat religiosa femenina que habita el monestir.

Trio_0007©IGORSTUDIOEl Monestir, escollit l'any passat com el Monument Favorit dels Catalans, és una de les joies del gòtic religiós català. El cicle La Pedra Parla porta un cop a l'any la música dels millors compositors i intèrprets fins a aquest monestir cistercenc. La música compartirà protagonisme, doncs, amb el silenci de la comunitat religiosa femenina que l'habita. Amb 800 anys de presència monàstica ininterrompuda, el Monestir de Vallbona, fundat el segle XII és el tresor més desconegut de la Ruta del Cister.

comentaris