La CUP de Bellpuig-Sena demana un Ple per aprovar mocions independentistes

L'objectiu és instar a la resta de formacions del consistori CdC i FEM Bellpuig (ERC) a donar una resposta institucional ferma cap a la independència

Els regidors de la CUP entren la sol·licitud de Ple a l'Ajuntament
photo_camera Els regidors de la CUP entren la sol·licitud de Ple a l'Ajuntament

Els regidors de la CUP Bellpuig-Seana han presentat aquesta setmana una carta a l'alcalde de Bellpuig, Salvador Bonjoch (CdC), demanant-li la convocatòria d'un ple extraordinari per aprovar diverses mocions de caràcter clarament independentista. Tal com explica Marcel Vidal, regidor de la CUP, la proposta sorgeix com a resposta a l'ofensiva duta a terme pel poder judicial de l'estat espanyol contra alguns càrrecs electes i contra el mandat democràtic sorgit de les urnes el 25 de maig i 27 de setembre.

Bellpuig, és un dels consistoris que ha aprovat la moció de suport a la Declaració del 9N del Parlament de Catalunya i a qui els Mossos d'Esquadra han reclamat l'acta per demanda de l'Audiència Nacional. Encara que nosaltres haguéssim preferit desobeir i ens haguéssim negat a entregar l'acta, això no se'ns va notificar fins que va estar fet. Per això, amb aquest ple volem forçar al consistori a donar suport a les persones que, a causa d'aquests requeriments puguin ser encausades o citades a declarar per part de l'Audiència Nacional i demanar-los que a partir d'ara desatenguin aquells requeriments dictats pels tribunals espanyols democràticament deslegitimats, afegeix el regidor.

El Ple extraordinari tindrà lloc el pròxim 27 d'abril a les 20.30 h i es convidarà a la ciutadania i a les entitats sobiranistes com l'ANC a participar-hi i donar-hi suport.

Comentaris