CUP de Tàrrega denuncia opacitat institucional amb la piscina municipal coberta

CUP Tàrrega Piscina
photo_camera Membres de la formació CUP de Tàrrega amb una pancarta de denúncia davant la piscina municipal coberta

La CUP de Tàrrega va demanar públicament al nou regidor d'esports d'ERC-MES, Jaume Folguera, al Ple del 26 de juny de 2017 una reunió per parlar de la greu situació en la que es troba la piscina municipal coberta, en paraules de la formació. Aquesta reunió, segons CUP de Tàrrega, a hores d'ara encara no s'ha celebrat i ni tan sols té data fixada. Posteriorment, davant la suposada manca de resposta, el mes de novembre la CUP hauria registrat una instància insistint en la petició d'aquesta reunió que encara no s'ha atès. Prèviament, la formació explica que ja hauria demanat reunir-se formalment amb l'anterior regidor d'esports del PSC, Silveri Caro, trobada que tampoc s'huaria arribat a produir mai.

La formació manifesta la seva indignació per la manca de transparència i poc rigor per part del consistori, i afirmen que els problemes de gestió d'aquest equipament municipal, externalitzat a una empresa privada en règim de lloguer, i els incompliments de contracte per les dues parts, fan del tot necessari mantenir informats puntualment la resta de grups municipals.

La formació reclama una reunió amb el regidor d'esports, sol·licitada reiteradament, i afirma que la piscina coberta és un servei públic amb importants deficiències de gestió i greus mancances de control per part de l'Ajuntament

En aquest sentit recorden que l'any 2015, en el primer Ple de legislatura on es va aprovar el cartipàs, ja van denunciar que l'assistència a la Comissió de seguiment d'aquest servei públic, estipulada per contracte, estava restringida a l'equip de govern i van demanar que els grups a l'oposició hi poguessin assistir. A més, expliquen que van poder constatar que aquesta comissió durant 12 anys mai no hauria estat convocada i que, avui dia, la situació continuaria sent la mateixa.

La formació ja hauria intentat reunir-se sense èxit amb l'anterior regidor d'esports del PSC, Silveri Caro

Membres de la formació declaren que en aquell mateix moment també van proposar a l'equip de govern la constitució d'una comissió informativa sobre l'estat de la gestió de la piscina coberta municipal, donat que estava suposant una important despesa pública acumulada amb estudis, informes, auditories i la subvenció encoberta a canvi de no pagar el lloguer corresponent. Aquesta petició també hauria estat ignorada.

CUP de Tàrrega afirma l'existència d'una subvenció encoberta per tal de no pagar el lloguer corresponent

La formació denuncia que tot i la gravetat del problema, l'equip de govern continua sense abordar-lo de manera eficaç i transparent, mantenint l'opacitat i l'immobilisme que han envoltat durant anys la gestió d'aquest equipament municipal.

comentaris