09.12.2022 |
Territoris.cat

Totes les varietats de la coca de recapte, aquest cap de setmana a Tàrrega

Imatge promocional de la Firacóc de Tàrrega.JPG
Imatge promocional de la Firacóc de Tàrrega
Totes les varietats de la coca de recapte, aquest cap de setmana a Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega enllesteix els preparatius per celebrar aquest cap de setmana, durant els dies 12 i 13 de maig, la Firacóc 2018 – 31è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca, un dels apartats gastronòmics de la Festa Major. Organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica, aquest gran aparador de la coca de recapte concentrarà com de costum una vintena d'expositors a l'Espai MerCAT.

Hi seran presents les varietats tradicionals del cóc urgellenc fetes amb escalivada, llonganissa o arengada a més d'elaboracions singulars que incorporen nous ingredients com és el cas de pèsols, cargols o bacallà

La Firacóc també oferirà al públic, a part dels cócs, altres especialitats de fleca dolça i salada com orelletes, bunyols, coca o panadons.  

A més de Tàrrega, els forners participants provindran majoritàriament d'altres localitats de les terres de Lleida, com ara Arbeca, Bellcaire, Bellpuig, Bellvís, La Fuliola, Mollerussa o Vila-sana. També s'hi donaran cita expositors de Barcelona i les Illes Balears. La convocatòria compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida i el Gremi de Pastisseria de Lleida, certificant així el caràcter referent de la Firacóc dins el sector de la fleca artesana. A més de la compra de productes, el públic també podrà fer tastets de les receptes proposades ja que l'organització posarà a la venda tiquets de 4 degustacions més una beguda al preu de 7 euros.

Presentació del vi Tararot

Una de les novetats del certamen serà la presència del celler Carviresa de Tàrrega, especialitzat en vins de la D.O. Costers del Segre. Aquesta firma targarina s'estrena a la Firacóc presentant una nova varietat de vi batejada amb el nom de Tararot, en homenatge a un dels actes més emblemàtics de la Festa Major. Carviresa també comercialitza un altre vi amb lligams targarins anomenat Traguet de Sant Eloi. D'altra banda, i com a activitats paral·leles, s'impartiran els tallers de fleca per a petits i grans, de caràcter gratuït. El dissabte 12 a la tarda, Verònica Lumbreras impartirà un taller de coca de pasta de full amb crema pastissera i fruita natural; i el diumenge a la tarda, es farà el tradicional taller de coca de recapte amb verdura. El diumenge 13 al matí, la sessió anirà orientada a un públic més adult amb l'elaboració de receptes forneres casolanes dolces i salades amb suport d'electrodomèstics de darrera generació a càrrec de Montse Granollers.

Totes les varietats de la coca de recapte, aquest cap de setmana a Tàrrega
comentaris