El Galacticat projectarà una selecció de curtmetratges a 4 municipis de Lleida i la Franja

Mollerussa, Sabiñánigo i Alcañiz, alguns dels indrets on es podrà gaudir de les projeccions d'Off Festival de la Mostra de Cinema fantàstic i de Terror de Ponent

Cinemes Majèstic de Tàrrega.
photo_camera Cinemes Majèstic de Tàrrega.

El Galacticat, la Mostra de cinema fantàstic i de terror de Ponent, incorpora aquest any activitats a altres localitats de les Terres de Lleida i la Franja de Ponent.

Es tracta de la secció Off del Festival, que projectarà curtmetratges als cinemes de diferents localitats en col·laboració amb els seus ajuntaments.

De moment, hi ha confirmades sessions de l'Off Festival a Mollerussa (10 i 25 de juny), Sabiñánigo (3, 4, 10 i 11 de juny) o Alcañiz (dates per concretar) a més de la que es va dur a terme a Penelles el passat 9 de maig coincidint amb el Festival GARGAR.

La Mostra de cinema fantàstic i de terror de Ponent arriba a la 8a edició, que tindrà lloc del 23 al 29 d'agost als Cinemes Majèstic de Tàrrega

L'organització del festival també ha donat a conèixer el jurat, que estarà format per Pep Prieto, Judith Colell, Miquel García Borda i Dani Villanueva.

D'altra banda, el Museu Comarcal de l'Urgell es convertirà en la seu de l'exposició d'enguany del Galacticat. S'hi podran veure 30 obres originals elaborades per Jennifer Dahbura, autora del cartell original de la VIII edició i inspirada en el leitmotiv del festival, l'univers creatiu del mestre de terror Stephen King. També s'hi projectaran curtmetratges de totes les seccions.
 
Paral·lelament, el Galacticat porta el cinema al llarg de tot el curs escolar a un miler d'alumnes de cinc comarques lleidatanes (Segrià, l'Urgell, Pallars Jussà, Pla d'Urgell i la Segarra). Ho fa mitjançant el seu projecte pedagògic, el Galacticurs, format per tallers amb diferents temàtiques i formats que estan adreçats a estudiants d'entre 3 i 18 anys que hi participen als seus centres educatius, tant de Primària com de Secundària.

Comentaris