Els Ajuntaments de l'Urgell reben més d'1,5 milions d'euros de la Diputació de Lleida

La Diputació busca simplificar els tràmits administratius i augmenta els ajuts pel transport escolar i el menjador no obligatori

Consell d'alcaldies d'Urgell. Foto: Diputació de Lleida
photo_camera Consell d'alcaldies d'Urgell. Foto: Diputació de Lleida
Els vint ajuntaments i tres entitats menors descentralitzades de la comarca de l'Urgell han rebut més d'1,5 milions d'euros a través del nou sistema de transferències del Pla de Cooperació Local de la Diputació de Lleida. Aquest mecanisme té com a objectiu millorar el finançament municipal i fer-ho de manera més àgil, segons ha explicat el president de la Diputació, Joan Talarn.

El Consell d'Alcaldies de l'Urgell ha estat l'escenari on Talarn ha presentat aquestes dades, acompanyat pel president del Consell Comarcal, José Luis Marín; el president del Consell d'Alcaldies i alcalde de Preixana, Jaume Pané; i la vicepresidenta i alcaldessa d'Agramunt, Silvia Fernández. Durant la reunió, s'han coordinat estratègies per aprofitar les oportunitats comunes de la comarca, més enllà dels reptes particulars de cada municipi.

Joan Talarn ha destacat que durant l'anterior mandat es va implementar un sistema de plans econòmics basat en criteris equitatius, públics, transparents i objectius, la qual cosa va permetre un increment del 30,9% dels fons de la Diputació destinats als municipis de l'Urgell respecte al mandat 2015-2019.

En aquesta segona fase de la victòria del municipalisme a Ponent, com ha qualificat Talarn el nou sistema de transferències, la Diputació busca simplificar els tràmits administratius agrupant anualitats en un únic expedient. Això s'ha aplicat, per exemple, als ajuts per al transport escolar i el menjador no obligatori, que han augmentat de 42.170 euros en el curs 2022-2023 a 54.924 euros en el curs 2023-2024. També s'està estudiant aplicar aquest sistema al pla econòmic destinat a despeses corrents i inversions en matèria de salut per als ajuntaments.

Comentaris