28.10.2021 |
Territoris.cat

Els amants de la coca de recapte i la fleca tenen una cita amb Tàrrega

Arriba el Firacóc, plataforma de promoció de la coca de recapte i altres especialitats de fleca dolça i salada, i paradís dels amants de les coques, la pastisseria i la fleca.

Firacóc 2019
Imatge del cartell promocional del Firacóc 2019 (fotografia: Núria Boleda)
Els amants de la coca de recapte i la fleca tenen una cita amb Tàrrega

Coca de recapte, i altres especialitats de la fleca dolça i salada no faltaran a la nova edició del Firacóc, que se celebrarà aquest cap de setmana a Tàrrega en el marc de la seva Festa Major. Els dies 11 i 12 de maig, la Firacóc 2019 – 32è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca, Organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica, serà un cop més la plataforma gastronòmica que aposta per les especialitats artesanes de fleca del territori.

És, en essència, un gran aparador de la coca de recapte, si bé també dona cabuda a altres elaboracions de fleca dolça i salada com pans de pessic, coques, panades, bunyols o panadons

No hi faltaran les varietats tradicionals del cóc urgellenc fets amb escalivada, llonganissa o arengada a més d’elaboracions singulars que incorporen nous ingredients com és el cas de pèsols, cargols, bacallà o peu de porc.

Motor de dinamització econòmica

La convocatòria aplegarà una vintena d’expositors a l’Espai MerCAT. A més de Tàrrega, els forners participants provindran de Bellcaire, Bellpuig, Bellvís, La Fuliola, Mollerussa, Torregrossa, Vila-sana, Barcelona i fins i tot les Illes Balears. L’esdeveniment compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida i el Gremi de Pastisseria de Lleida.

A més de la compra de productes, el públic també podrà fer tastets de les receptes proposades ja que l’organització posarà a la venda tiquets de 4 degustacions més una beguda al preu de 6 euros

Tallers familiars de fleca

D’altra banda, i com a activitats paral·leles, s’impartiran els tallers de fleca per a petits i grans, de caràcter gratuït i places limitades. Destaca la participació d’Esther Martí, de Cal Castellets de Tàrrega, reconeguda recentment com una de les millors forneres de Catalunya per l'Associació Panàtics, dedicada a la promoció del pa de qualitat, i que anualment convoca La Ruta del Bon Pa a la recerca de les millors fleques del país.

Els amants de la coca de recapte i la fleca tenen una cita amb Tàrrega
comentaris