Els alumnes de l'escola Montalbà de Preixana cullen olives i les envasen com a lliçó de les feines ancestrals

Els alumnes de l'escola Montalbà preparen els pots d'olives
photo_camera Els alumnes de l'escola Montalbà preparen els pots d'olives

Els alumnes de l'escola Montalbà de Preixana han exercit d'ambaixadors dedel Mercat De Prop, que se celebrarà al municipi de l'Urgell del 14 al 16 de desembre. Els escolars han participat aquest divendres en l'acte de presentació del cartell del certamen, acompanyats del claustre de professors, l'alcalde de Preixana, Jaume Pané i la regidora i directora de la fira, Sandra Heras.

Els alumnes de l'escola Montalbà, han aprofitat la jornada per participar en una activitat pedagògica que ha consistit a collir olives i posteriorment preparar-les per envasar, es tracta d'olives verdes que en uns mesos es podran consumir. Els escolars ja van dur a terme aquesta activitat l'any passat i molts d'ells aprofitaven el pots que van utilitzar.

Segons l'alcalde de Preixana Jaume Pané, aprofitant el marc de la Setmana Bio, un esdeveniment en el qual se celebraran tot un conjunt d'activitats per tot el territori català, amb l'objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques, els alumnes han pogut experimentar una tasca ancestral, aprofitant unes oliveres que es troben a la plaça del municipi. Els escolars han participat, en tot el procés amb la col·laboració de productors locals, collint les olives i envasant-les amb sal i plantes aromàtiques.

Els més petits de l'escola Montalbà també cullen olivesPané ha explicat que del Mercat De Prop, comptarà amb mig centenar d'expositors de productes de proximitat de tot el territori, un certamen que després de la bona acceptació s'allarga un dia més, i també inclourà una jornada tècnica dedicada a les estratègies de comercialització.

Comentaris