30.11.2022 |

El programa d'horts urbans torna a Tàrrega després de 2 anys d'aturada

Aquesta iniciativa, que arriba a la vuitena edició, fomenta l'alimentació saludable i la cohesió social

Imatge dels horts urbans de Tàrrega
Imatge dels horts urbans de Tàrrega
El programa d'horts urbans torna a Tàrrega després de 2 anys d'aturada

Tàrrega recupera el programa d'horts urbans municipals després de l'aturada pandèmica.

Aquesta és la vuitena temporada del programa, que té per objectiu fomentar l'horticultura ecològica per a l'autoconsum, l'alimentació sana i la cohesió social

'L'hort de Tàrrega' registra plena ocupació de les 25 parcel·les habilitades (de 50 metres quadrats cadascuna) i, com a novetat, amb horari ampliat, de les 8.00 a les 21.00 hores.

Aquest projecte ocupa una superfície de 2.600 m2 en un solar situat a la cantonada dels carrers del Canal d'Urgell i Bellpuig, enmig del teixit urbà.

Val a dir que aquest hort urbans estan pensats únicament per a l'autoconsum i disposen de reg per degoteig, magatzem d'eines, hivernacle (del qual se n'ha renovat la coberta) i proveïment de compost entre altres serveis.

Els horts generen també excedents, conreats voluntàriament per les persones usuàries en una parcel·la comunitària, que són donats al Magatzem d'Aliments Solidaris, reforçant el seu caràcter social.

La temporada de 'L'hort de Tàrrega' s'allargarà fins al 23 d'octubre

Les persones adjudicatàries reben consells d'un professional per a resoldre dubtes sobre el conreu ecològic de fruites, verdures i hortalisses. L'assessorament resol dubtes sobre compostatge, planter, fauna útil i productes no químics.

La iniciativa compta un any més amb la col·laboració de l'Escola Agrària de Tàrrega, encarregada de preparar la terra abans de l'inici de temporada així com de fer tasques de suport en el manteniment del sistema de reg o en assessorament.

El programa d'horts urbans torna a Tàrrega després de 2 anys d'aturada
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement