20.10.2021 |
Territoris.cat

Els infants d'Agramunt creen obres d'art a partir de sabates

Els més de cent cinquanta nens que participen de les activitats organitzades des de l’Ajuntament durant l’estiu es converteixen en artistes durant un dia

Els artistes mostren la seva obra creada en la  plaça Torronaire d'Agramunt
Els artistes mostren la seva obra creada en la plaça Torronaire d'Agramunt
Els infants d'Agramunt creen obres d'art a partir de sabates

Els carrers i places d'Agramunt es van convertir en galeries d'art aquesta setmana, en les que els més de 150 infants que participen en les activitats d'estiu van deixar anar la seva imaginació per crear obres d'art a partir de sabates.

Obres amb sabates dels nens i nenes d'AgramuntLa iniciativa impulsada pel consistori, ha consistit en què cada participant havia d'aportar una sabata, de la que el propietari de la mateixa explicava la seva història, als companys i monitors. L'obra creada és una reinterpretació de l'obra In the beginning was que l'artista Chiharu Shiota té exposada a la Fundació Sorigué de Lleida.

Els nens han escollit tres llocs diferents d'Agramunt on han creat la seva obra aconseguint així un itinerari artístic que surt de la plaça del Torronaire, continua per la plaça 11 de setembre i finalitza a la plaça de l'Om. Tres espais d'Agramunt que des d'aquest dijous, tenen una obra d'art creada pels més petits de la vila.

Segons explica una de les monitores, Laura López, aquesta temàtica permet treballar, a partir dels diferents tipus de sabates, els diferents col·lectius de persones i els valors. A més, també hem potenciat la reflexió, ja que ens ha permès extreure la part més personal a partir d'un objecte que ens acompanya durant el camí de la vida i que va lligada a moltes històries personals.

Es tracta d'un projecte obert, ja que el proper objectiu d'aquesta activitat, és que els agramuntins s'animin també a participar d'aquest projecte i fer que sigui una obra de tot el poble. La participació és molt senzilla. Tota persona que vulgui sumar-se al projecte només ha de portar un tipus de calçat a un dels tres punts fixats i deixar-hi escrit la història d'aquest calçat.

Els infants d'Agramunt creen obres d'art a partir de sabates
comentaris