Èxit del concurs de vídeos 'lip dub' a Tàrrega a favor de la igualtat entre homes i dones

Entitats i centres educatius protagonitzen els enregistraments, que ja sumen més de 12.000 visualitzacions a les xarxes

Èxit del concurs de vídeos lip dub a Tàrrega a favor de la igualtat entre homes i dones inteior
photo_camera La iniciativa ha comptat amb la col·laboració d'Amics de l'Agrupament Escolta de Tàrrega; Associació Guixanet - Les Verretes; PTT Tàrrega - Mollerussa; Escola Alba i Institut Manuel de Pedrolo

Entitats i centres educatius de Tàrrega reivindiquen la igualtat entre homes i dones mitjançant enregistraments de vídeo difosos a les xarxes. La iniciativa respon a la convocatòria de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat per participar a la tercera edició del concurs de "lip dub", o sigui, vídeos musicals en què un grup de persones sincronitzen gestos i moviments amb una cançó.

La proposta forma part de la campanya d'activitats que l'Ajuntament de Tàrrega desenvolupa aquest mes de març per a commemorar el Dia Internacional de les Dones. Cinc entitats i centres educatius han respost a la crida: Amics de l'Agrupament Escolta de Tàrrega; Associació Guixanet - Les Verretes; PTT Tàrrega - Mollerussa; Escola Alba i Institut Manuel de Pedrolo. En total hi han participat 180 persones de totes les edats.Èxit del concurs de vídeos lip dub a Tàrrega a favor de la igualtat entre homes i dones 1 texte

Els enregistraments, penjats a les xarxes socials, sumen ja més de 12.000 visualitzacions, fet que certifica la difusió dels lemes a favor de la igualtat entre sexes. En l'edició d'enguany la Regidoria de Polítiques d'Igualtat ha proposat com a cançó leit-motiv el reggaeton titulat El respegueton de Carles Sánchez i Arkano Mc. La lletra de la peça advoca per eliminar els greuges laborals i socials que pateixen encara les dones en relació als homes. Carles Sánchez i Arkano Mc han autoritzat l'ús de la cançó per a l'esmentada campanya sense percebre drets d'autor. Els premis del concurs es lliuraran en un acte públic aquest divendres 10 de març, a les 8 del vespre, a la Casa Consistorial de Tàrrega.

A més del concurs de lip dub, Tàrrega ofereix un ampli calendari d'activitats de sensibilització fomentant la igualtat dona – home i la prevenció contra la violència masclista. El cicle integra conferències, tallers i exposicions. De forma específica, i pensant en la gent jove, també s'impartirà a alumnes dels centres de secundària una sessió pedagògica de conscienciació contra la violència masclista. D'altra banda, el públic pot visitar fins al 12 de març a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega l'exposició titulada La violència de gènere en el món del còmic. Es tracta d'una mostra itinerant que reflexiona sobre com alguns còmics han retratat l'univers femení al llarg dels anys. Amb to pedagògic i alhora crític, s'alerta de la visió sovint estereotipada que es projecta de les dones com a personatges febles o com a objectes sexuals.

Comentaris