Èxit d'assistència a la 22a Fira del Medi Ambient de Tàrrega

Aquest certamen continua removent consciències a favor de la cura de l'entorn i el Planeta
Estands de la 22a Fira del Medi Ambient de Tàrrega. Fotografia: Ajuntament de Tàrrega.
photo_camera Estands de la 22a Fira del Medi Ambient de Tàrrega. Fotografia: Ajuntament de Tàrrega.

Aquest cap de setmana, Tàrrega ha acollit la 22a Fira del Medi Ambient de Tàrrega amb molt bona afluència de públic.

Tallers i xerrades, entre altres activitats, han dinamitzat el Pavelló del Club Natació i els seus voltants

En un moment de debat sobre el canvi climàtic i la necessitat de reduir els residus que generem, Tàrrega ha fet pedagogia dels valors ecològics per generar entre la ciutadania nous hàbits quotidians que ajudin a un futur més sostenible.

Enguany a la Fira hi ha tingut una forta presència les empreses, productors i entitats del territori, destacant, per exemple, la desfilada de roba organitzada per Cartaes amb la col·laboració dels estudiants del Col·legi Sant Josep.

Més d'una cinquantena d'expositors han acostat al públic les últimes novetats en alimentació ecològica i de proximitat, reaprofitament i recuperació de materials, energies renovables, salut i benestar, plantes aromàtiques o vehicles híbrids i elèctrics

En paral·lel, les entitats han mostrat diverses iniciatives de comerç just i de preservació de la biodiversitat. Així, Leader Ponent i el grup ecologista GEMA han incidit en la importància que tenen les construccions de pedra seca per a la fauna del nostre territori; Cartaes, amb la col·laboració de la Cooperativa Toquem la Fibra, ha demostrat que la roba pot tenir una segona vida gràcies a la desfilada que va omplir les piscines d'estiu dissabte al vespre. Una altra de les activitats que més expectació ha generat ha estat la conferència sobre el canvi climàtic del meteoròleg Francesc Mauri i l'investigador de l'IRTA Joan Girona, que van dibuixar un panorama poc optimista si no prenem mesures per frenar-lo.

comentaris