15.01.2021 |
Territoris.cat

L'AJUNTAMENT FRENA LA DESESCALADA AL MUNICIPI I SUSPÈN ACTIVITATS CULTURALS I EXTRAESCOLARS

Faran un cribratge poblacional a Agramunt per l'increment de casos de Covid-19

La Plaça de l'Església amb l'Ajuntament d'Agramunt.
La Plaça de l'Església amb l'Ajuntament d'Agramunt.
Faran un cribratge poblacional a Agramunt per l'increment de casos de Covid-19

Salut durà a terme dijous i divendres un cribratge poblacional a Agramunt arran de l'increment de casos de Covid-19 detectats les darreres setmanes, segons ha explicat a Ràdio Sió l'alcaldessa Sílvia Fernández. El risc de rebrot al municipi és un dels més alts del país i aquest diumenge se situava en els 1936.96 punts, i la taxa de reproducció era de 2,54. A més, hi ha uns 150 alumnes confinats entre les dues escoles i l'institut del municipi. Davant aquestes dades, l'Ajuntament ha decidit frenar l'inici del pla de desescalada a la localitat i ha suspès les activitats culturals previstes per aquesta setmana i les extraescolars que es realitzen en equipaments municipals. Tampoc no es permeten visites a les residències.

El cribratge massiu a Agramunt es farà entre dijous i divendres a l'Espai Cívic i s'adreça al conjunt de la població. Segons ha explicat Fernández a Ràdio Sió, es duran a terme proves d'antígens, amb la qual cosa es podrà disposar en pocs minuts dels resultats. L'alcaldessa ha assenyalat que l'objectiu del cribratge és poder disposar d'una radiografia de la situació epidemiològica a la població amb la qual l'Ajuntament decidirà "com es reobre i veure si es pot acabar d'assolir el primer tram d'obertura".

Per tal d'evitar la propagació del virus, des del consistori fan un crida als veïns i insisteixen en la importància de complir amb totes les mesures de prevenció i reduir l'activitat social

L'Ajuntament limita activitats culturals i extraescolars

Malgrat l'inici de flexibilització d'algunes activitats a Catalunya a partir d'aquest dilluns, la situació epidemiològica a Agramunt ha portat l'Ajuntament a suspendre per "prudència" totes les activitats culturals previstes per aquesta setmana com ara els actes programats durant la Setmana Lila contra la violència de gènere, l'obra teatral Fairfly de la companyia La Calòrica i les activitats de l'Aula d’Extensió Universitària. A més, es mantenen tancades les activitats extraescolars que es realitzen en equipaments municipals, tant en espais tancats com a l'aire lliure. Així mateix, també s'han suspès les visites de familiars a les residències de la localitat.
 

Faran un cribratge poblacional a Agramunt per l'increment de casos de Covid-19
comentaris