30.11.2021 |
Territoris.cat

La Festa del Batre de La Fuliola incorpora la figura de les dones batedores

La convocatòria celebra aquest diumenge la seva 37a edició amb activitats per a totes les edats, entre les quals destaquen una exposició de tractors antics, jocs tradicionals i un concurs d'instagramers

festadelbatre interior
Imatge d'arxiu de les Festes de La Fuliola, que enguany arriben a la seva 37a edició
La Festa del Batre de La Fuliola incorpora la figura de les dones batedores

Les Festes del Segar i el Batre de La Fuliola arriben aquest diumenge dia 17 de juliol al seu moment més àlgid, la Festa del Batre. Durant tot el dia l’era bullirà amb activitats per a totes les edats entre les quals destaca una exposició de tractors antics i la incorporació de les dones a batre.

Així, les segadores que ja es van incorporar a la festa del Segar, seguiran a la del Batre. Es tracta de sis dones de 14 a 55 anys que des d’aquest any s’han sumat a segar i batre en reconeixement a les dones que antigament també exercien aquesta feina, fos perquè eren vídues o estaven soles. Fins ara la figura de les dones es visualitzava amb les tasques de preparació de les viandes o a espigolar, aprofitar el gra per als animals. D'aquesta manera, la festa, que arriba enguany a la seva 37a edició, incorpora batedors i batedores de totes les edats, des dels 14 anys fins als 80.

El programa de la jornada inclou un carruatge d’època que oferirà un tour per la localitat amb visita al Centre d’Interpretació Lluís Companys, situat just al costat de l’era; maridatges amb cervesa de blat; un taller d’elaboració de pa, i activitats tradicionals de la festa, les quals s’iniciaran a les 8 del matí amb l’esmorzar pagès i clouran quan caigui el sol amb el ball a l’era.

Durant la festa es donarà a conèixer el guanyador del Concurs d’Instagramers de la Festa del Segar i s’inaugurarà un nou concurs d’instagramers exclusiu per la Festa del Batre. Els participants podran penjar les seves fotos amb hastags #batrelafuliola2017 i #festesdelsegarielbatrelafuliola.

La Festa del Batre de La Fuliola incorpora la figura de les dones batedores
comentaris