20.10.2021 |
Territoris.cat

El Festival Embarrat de Tàrrega pretén analitzar els efectes del "poder"

El certamen d'art radical i avantguardista repetirà escenari al Museu Trepat, hi ha obert el termini de recepció de propostes per participar en l'exposició central La Gran Màquina VII

Embarrat 2019, Ben Roberts i Eclectik Tronik
Embarrat 2019, Ben Roberts i Eclectik Tronik
El Festival Embarrat de Tàrrega pretén analitzar els efectes del "poder"

El Museu Trepat de Tàrrega tornarà a ser l'escenari del festival de creació contemporània Embarrat, el certament d'art més avançat i radical, que celebra enguany la setena edició els dies 29 i 30. La convocatòria artística i cultural pivota sobre l'exposició col·lectiva La Gran Màquina VII.

Els impulsors de l'Embarrat proposaran als artistes participants que indaguin i reflexionin sobre els camins polisèmics del poder i com influeixen, afecten i modifiquen els hàbits i el pensament individual i col·lectiu

Open Call Embarrat 2020L'Embarrat 2020 ja ha obert la convocatòria internacional adreçada a creadors de qualsevol disciplina i nacionalitat. El termini de presentació de propostes finalitzarà el pròxim 29 de febrer. Les bases es poden consultar al web www.embarrat.org.

L'objectiu, una vegada més, és omplir d'art les naus del Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat de Tàrrega. Els artistes seleccionats optaran al Premi Embarrat – IEI, patrocinat per l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. El comissari convidat de l'exposició La Gran Màquina VII serà Jordi Antas, membre de l'equip del Centre d'Art La Panera i de l'equip curatorial d'Orbital Resideny a Santander, que compartirà aquesta tasca amb Jesús Vilamajó, director de l'Embarrat.

La Gran Màquina, al llarg de les seves sis edicions ha portat a Tàrrega més de 140 creadors emergents de tot el món 

Embarrat 2019 · Foto ©ChiaraFabroEl festival de la capital de l'Urgell, és una proposta del tot singular que barreja la radicalitat dels joves artistes amb el patrimoni industrial i arquitectònic del Cal Trepat, fàbrica de maquinària agrícola construïda l'any 1931 que, per la seva especificitat, és única a Europa. L'Embarrat és organitzat per la Regidoria de Cultura i el Museu Trepat de Tàrrega amb la col·laboració de Departament de Cultura de la Generalita, Diputació de Lleida i Institut d'Estudis Ilerdencs.

El Festival Embarrat de Tàrrega pretén analitzar els efectes del "poder"
comentaris