El Festival Paupaterres consolida el lideratge de les convocatòries musicals de Ponent

Espectacle d'El Pot Petit en en el PaupaKids de Tàrrega
photo_camera Espectacle d'El Pot Petit en en el PaupaKids de Tàrrega

El Festival Musical Paupaterres de Tàrrega camina per la segona dècada de trajectòria constatant el seu lideratge en les convocatòries musicals i culturals de Ponent, i en el calendari estiuenc català tal com o demostra la xifra dels més de 10.000 visitants que ha rebut la capital de l'Urgell des del passat dijous.

Paupaterres ha programat de dijous a dissabte un cartell integrat per 16 formacions de l'escena musical del país, obert a diversos gèneres i amb la qualitat com a denominador comú. Organitzat per l'Associació Paupaterres i l'àrea municipal de Cultura amb suport de la Diputació de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Paupaterres ha estat altaveu de destacats exponents del pop-rock, el rap'n'trap, els sons d'arrel, el folk i l'ska.

Paupaterres ha posat de manifest el poder de les veus femenines en el món de la música. El certamen ha apostat enguany per la presència femenina en el cartell i, efectivament, ha demostrat que les dones tenen molt a dir en aquesta disciplina creativa. Balkan Paradise Orchestra, Sandra Bautista, El Diluvi, la Cobla Catalana dels Sons Essencials o Tremenda Jauría han captivat l'audiència, que ha corejat i aplaudit llargament els repertoris.

Paupaterres 2019 · Actuació d'El DiluviEl festival també ha consolidat la seva condició d'aparador musical en família. Públic de totes les edats ha trobat en la vint-i-dosena edició del Paupaterres el seu temps de gaudi, especialment al PaupaKids, la parcel·la familiar que ha ofert actuacions de la Cia. Holoqué o El Pot Petit. Altres noms propis han estat Lildami, La Sra. Tomasa o New York Ska–Jazz Ensemble, sense oblidar les propostes autòctones que també han triomfat de la mà de The Targarians, La Terrasseta de Preixens, Kapritxo o Sound de Secà.

Concert de Balkan Paradise Orchestra, Paupaterres Tàrrega 2019Els portaveus de l'Associació Paupaterres, Lluís Agea i Marc Calderó, han fet un balanç molt positiu del certamen i de la fidelització de públic que es manté any rere any. Al mateix temps, han subratllat l'èxit del vessant social del festival gràcies al Got Solidari, que serveix per a finançar una aula inclusiva de música per a infants i joves a la ciutat.

La sostenibilitat també ha quedat palesa amb la potenciació de la recollida selectiva de residus originats aquest cap de setmana al Càmping Municipal, escenari dels concerts, sopars multiculturals i mercat d'artesania. Així ho ha posat en relleu el regidor de Cultura, Participació i Pobles, Carlos Vílchez, que ha fet una valoració positiva del ressò del festival com a gran cita de la música en directe a Catalunya sense oblidar la corresponsabilitat social i mediambiental.

comentaris