Finalitza l'excavació arqueològica de l'antiga Casa del Call de Tàrrega

Es deixa a la vista  l'estructura gòtica de l'immoble així com les transformacions del segle XVIII

Arqueòlegs treballant en l'excavació a la Casa del Call de Tàrrega
photo_camera Arqueòlegs treballant en l'excavació a la Casa del Call de Tàrrega

El Museu Tàrrega Urgell finalitza les tasques d'excavació dels baixos de la casa situada al número 15 del carrer de l'Estudi incloses en el projecte de rehabilitació d'aquest immoble.

Aquestes feines es fan a la casa del metge i filòsof jueu targarí Avraham Xalom

El procés arqueològic ha permès deixar a la vista bona part de l'estructura gòtica de l'entrada de l'edifici situat al vell mig del call targarí per tal de recuperar-ne el seu aspecte original.

A més, les excavacions testimonien la transformació que va patir l'immoble en les reformes del segle XVIII, que van modificar l'estructura de la planta baixa.

De la mateixa manera, els treballs han servit per corroborar l'afectació de la riuada de 1874 en els habitatges de la zona, molts dels quals foren destruïts

A la part posterior de l'immoble, reformada per habilitar-hi un celler i un estable, s'han recuperat elements i ceràmiques que daten de finals del segle XIX, quan la rubinada de Santa Tecla va negar bona part dels baixos de la casa.

Per sota dels llots de l'avinguda de 1874 també hi han trobat restes d'inundacions anteriors a l'època medieval que demostren que aquesta zona ja havia estat habitada. 

Les obres d'adequació de l'edifici, que esdevindrà la futura Casa del Call de Tàrrega, van arrencar el passat mes de desembre

L'immoble conserva intacta bona part de la seva estructura d'origen medieval i és, per tant, un element patrimonial de gran interès històrico-arqueològic que la capital de l'Urgell vol rehabilitar i obrir al públic. Aquest nou atractiu turístic i cultural s'integrarà com a centre d'interpretació dins el projecte museogràfic 'Tragèdia al Call - Tàrrega 1348', l'eix del qual és la sala permanent del Museu Tàrrega Urgell dedicada a l'aljama jueva de Tàrrega i a l'assalt al call de 1348, dins del marc de l'arribada de la pesta negra a la vila.

Comentaris