Finalitzen les obres de millora del Museu Trepat de Tàrrega

Les naus restaurades no estan obertes al públic dins de la museïtzació de l'espai i properament es decidirà l'ús per aquests nous equipaments
Naus 14, 15 i 16 de Cal Trepat, les cobertes de les quals han estat objecte de restauració
photo_camera Naus 14, 15 i 16 de Cal Trepat, les cobertes de les quals han estat objecte de restauració

El Museu Trepat de Tàrrega ha donat per finalitzades les tasques de rehabilitació de les cobertes de les seves naus 14, 15 i 16. La intervenció s'ha centrat en el reforç de l'estructura de les teulades, que patien deficiències a causa del pas del temps. En concret, els operaris han restaurat biguetes i encavallades de fusta i ferro. Així mateix, se n'ha assegurat la impermeabilitat per resoldre problemes de filtracions i s'han refet les claraboies. La materialització del projecte ha permès renovar un total de 1.404 metres quadrats de coberta.

La reparació de les naus 14, 15 i 16 del Museu Trepat suposa un significatiu pas endavant en la preservació d'aquest conjunt arquitectònic industrial. A la vegada que es treballa per conservar els edificis de l'antiga fàbrica, museïtzada per l'Ajuntament des de l'any 2012, també s'avança en la planificació de nous usos per als diferents espais que integren l'equipament. En aquest sentit, les tres naus objecte de la recent restauració no són visitables en el circuit habitual del Museu Trepat i properament se'n determinarà els usos.

Els treballs han suposat una inversió de 103.693 euros, finançats mitjançant el programa europeu FEDER i l'Ajuntament de Tàrrega en el marc del projecte Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni

La regidora d'Urbanisme i Patrimoni, Ivonne Pont, destaca la bona entesa entre administracions per resoldre les patologies que presentaven les tres naus. Calia una acció urgent de preservació, que ara també permetrà a la ciutat disposar de més espais per impulsar idees i projectes, assenyala l'edil tot anunciant que el complex de Cal Trepat rebrà aviat altres inversions i subvencions que ajudaran a consolidar l'equipament. 

Comentaris