La Fira centrada a rellegir l'espai públic, finalitza amb el 96% de les entrades venudes i la participació d'un miler de professionals

Espectacle d'un artista de mim a la Plaça Sant Antoni
photo_camera Espectacle d'un artista de mim a la Plaça Sant Antoni

Fira de Tàrrega va clausurar aquest diumenge la trenta-vuitena edició amb èxit de públic i de participació professional en els espectacles de carrer. El conjunt de la programació ha ofert un cartell ric en formats, gèneres i estils: per a tot tipus de públics i edats, on s'han pogut veure 50 espectacles nacionals i internacionals, 12 dels quals han comptat amb el suport a la creació de FiraTàrrega.

Enguany la Fira ha registrat 1.013 professionals de 588 entitats, superant així la barrera del miler d'acreditats. D'aquests, 616 són catalans, 173 de la resta de l'Estat i 224 internacionals. La Llotja ha acollit un total de 59 expositors i 54 activitats, reunions i presentacions professionals.

Aquesta ha estat la darrera edició dirigida per Jordi Duran, que ha valorat tot el camí recorregut fins al moment, ha dit que "ara toca marxar" i ha desitjat a la nova direcció que comptin amb un major pressupost

Aquest 2018 FiraTàrrega ha posat el focus en la relectura de l'espai públic, per actualitzar-ne la mirada, entendre i celebrar el carrer. Durant aquests quatre dies s'han pogut veure obres com la trilogia de la companyia Adhok, que ha estrenat a FiraTàrrega tres espectacles que reflexionen sobre la joventut i la vellesa (Issue de Secours, L'envol i Le Nid); també destaquen els polonesos Teatr KTO que han estrenat als carrers de Tàrrega Peregrinus així com els dos espectacles Of Man and Beast i Witness This de la reconeguda companyia anglesa Chameleon.

La proposta de la italiana Caterina Moroni UN.HABITANTS_To make room for us que s'ha pogut veure al cementiri de Tàrrega i l'aposta de Becki Parker & Vero Cendoya amb Hunting for the unicorn han ofert dues visions al voltant de l'autisme, són algunes de les peces que han marcat aquesta edició.

L'espectacle de la companyia Adhok a Fira Tàrrega.Un any més FiraTàrrega ha acompanyat 10 produccions que han format part del programa Suport a la Creació i que s'han pogut veure a FiraTàrrega 2018, Mumusic Circus amb Flou Papagayo, Zum zum Teatre i Quim Bigas amb Hippos, CampiQuipugui amb Asteroid, Emilia Gargot amb ZH o 36 milions d'anys a 120km/h, la peça Proyecto X de Silere, o 5.102 m/s deJoan Català. Totes elles són una aposta per la novetat, la riquesa d'estils i categories escèniques i, sobretot, per la voluntat d'innovar en les arts de carrer.

El director executiu de Fira Tàrrega, Oriol Martí, ha valorat les xifres aconseguides enguany explicant que s'han venut el 96% de les entrades de pagament i ha volgut destacar que s'ha assolit el llindar d'un miler de professionals acreditats en aquesta edició de Fira Tàrrega

Públic seguint l'espectacle 'BLOCK' de les companyies britàniques Nofit State Circus & MotionhousePer la seva banda, el director de Fira Tàrrega, Jordi Duran, que aquest diumenge vivia emocionat el seu darrer dia al càrrec, ha volgut desitjar a la propera direcció artística de Fira Tàrrega un major pressupost, ha dit que cal marxar perquè és necessari per tothom. Ha estat un privilegi, ha afegit tot mencionant a l'Anna Giribet, companya d'equip de Duran que avui no ha pogut ser en la cloenda de l'edició.

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha fet un símil de la Fira amb el canal Segarra Garrigues explicant que semblava molt difícil que fos una realitat, de fet ha subratllat que ha suposat un gran esforç la feina d'internacionalització que s'ha dut a terme en els darrers vuit anys.

Comentaris