La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra enfila la campanya de Nadal pel sector

El certamen d'enguany va ser el comiat del mestre torronaire, Josep Maria Farré que durant el darrer quart de segle ha servit al moment el torró des de l'espai de La Cuita, un tast imprescindible per a milers de visitants de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt 
El Torronaire Josep Maria Farré en l'espai de La Cuita @JosepAPérez
photo_camera El Torronaire Josep Maria Farré en l'espai de La Cuita @JosepAPérez

Aquest cap de setmana Agramunt va poder constatar que el públic tenia ganes de tornar a recórrer els pavellons de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, i recuperar el contacte amb torronaires i elaboradors de dolços, una sensació que pels professionals del sector representa uns bons auguris per la pròxima campanya nadalenca. El certamen va clausurar aquest diumenge la trenta-dosena edició amb un balanç molt positiu, i destacant el comportament del públic en relació amb les normes sanitàries i preventives, segons va destacar la directora de la Fira del Torró i la Xocolata a la PedraTamara Lombardo.

Fira del Torró d'AgramuntSegons l'organització i els mateixos expositors les xifres d'enguany situen els visitants i el volum de vendes com els que s’enregistraven en edicions prèvies a la pandèmia. Una afirmació que es va poder demostrar especialment a l’Aula del Gust i l’Aula de Tast, on els dos dies de Fira s’han exhaurit les places per poder seguir en directe tant les mostres de cuina i les presentacions de novetats dels torronaires d’Agramunt; com els tastos guiats de productes artesanals de proximitat.

El public torna a ocupar els pavellons de la Fira d'Agramunt @JosepAPérezLa recuperació de l'activitat presencial ha permès tornar a divulgar la creativitat dels professionals del sector des de l’Aula del Gust, un espai en el qual mestre pastisser Andreu Sayó, de la pastisseria Brunells de Barcelona, va elaborar fins a tres creacions típicament nadalenques d’arreu del món durant les sessions de dissabte. En la mateixa jornada la xef pastissera, Lucila Canero amb una creació vegana i sense gluten de la seva botiga “natural”, La Lucièrnaga.  

El certamen d'enguany va ser el comiat del mestre torronaire, Josep Maria Farré que durant el darrer quart de segle ha servit al moment el torró des de l'espai de La Cuita, un tast imprescindible per a milers de visitants de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt 

No podien faltar les aportacions dels productors locals amb Zoe Valero de Torrons Fèlix que va impartir una sessió de cuina de les postres amb torró de praliné, també es van presentar els torrons elaborats amb vins escumosos que elabora Torrons Àngel & Lluch

Acte Menestral Torronaire i Torronaire d'Honor @FiraAgramuntEl diumenge va tenir lloc l'acte de nomenament de Torronaire d'Honor que enguany va recaure en l'entitat ONCE Catalunya, pel seu suport mostrat al Torró d’Agramunt amb el cupó commemoratiu del ja passat 9 d’octubre del qual es van repartir 5,5 milions d’unitats.

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra també va nomenar Menestral Torronaire, a Àngel Velasco en reconeixement de la seva àmplia trajectòria dins el món del torró i, en concret, a la seva inestimable contribució amb el torró d’Agramunt. Velasco, va fer extensiu aquest reconeixement a “el meu fill que tant ha fet per mi, a tot el poble d’Agramunt per la bona acollida que sempre ens ha tingut, i també a tots els treballadors”.  

        

Comentaris