24.05.2020 |
Territoris.cat

FiraTàrrega oferirà 250 actuacions de 54 companyies

El certamen, que obrirà portes del 10 al 13 de setembre, rep equips provinents de 8 països i comptarà amb 25 espais d’exhibició

Presentació de FiraTàrrega 2015
Presentació de FiraTàrrega 2015
FiraTàrrega oferirà 250 actuacions de 54 companyies

Entre el 10 i el 13 de setembre, la capital de l'Urgell acollirà una nova edició de FiraTàrrega amb una proposta artística que enguany arriba als 250 passes que oferiran fins a 54 companyies provinents de 8 països i que s'ubicaran en un total de 25 espais d'exhibició.

El tret de sortida el donarà, el dia 10 a la nit, l'obra Compra’m, de la companyia Insectotròpics, un espectacle de gran format i que forma part dels 14 en els quals participa l'organització a través del Programa de Suport a la Creació.

L'espai comptarà amb la presència de 28 grups catalans

La programació d'aquest 2015 ofereix un cartell variat i per a tots els públics i edats, format per 28 companyies catalanes, 12 espanyoles i 14 d’internacionals, en espais urbans de la ciutat (48 espectacles) i a les sales (10 muntatges), on es desenvolupen les propostes de pagament.

Des de l'organització es defineix l'espai no només com a plataforma d’exhibició d’arts escèniques, sinó també com a hub professional que posa en relació compradors i venedors i que contribueix a generar mercat i estructurar, enfortir i posicionar el sector de les arts escèniques.

S'han acreditat gairebé 800 professionals adscrits a més de 450 entitats

Així,  l’oficina professional de la Fira ha acreditat gairebé 800 professionals adscrits a més de 450 entitats de procedència nacional i internacional, dada que està per sobre ja de les xifres finals de l’any passat.

Part d'aquest èxit de convocatòria afirmen que es deu al fet que la present edició de FiraTàrrega acull el FRESH STREET #1, el primer seminari Europeu per al Desenvolupament de les Arts de Carrer, organitzat conjuntament entre FiraTàrrega i la xarxa Circostrada, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Institut Ramon Llull i Acción Cultural Española.

L’esdeveniment tindrà lloc a l’Institut Francès de Barcelona els dies 9 i 10 de setembre, i la tarda del 10 i l’11 es desenvoluparà a FiraTàrrega. A les trobades s’han inscrit més de 200 agents culturals.

Un dels objectius de la Fira és la internacionalització de les companyies del país

D'altra banda, des de Fira es manifesta que entre els seus objectius primordials està la internacionalització de les companyies catalanes, "com demostren bona part dels projectes en els quals participa com a actor: el Circus Arts and Street Arts Circuit (CASA) o el projecte euroregional iniciat l’any passat CARRER i que aquest any ens acosta dues produccions de les companyies 1Watt (França) i AuMents (Illes Balears)".

En el terreny de les activitats organitzades o acollides per FiraTàrrega, destaca un any més el Lunch Meeting del Departament de Cultura de la Generalitat, organitzat per l’Àrea de Mercats de l’ICEC. A banda, La Llotja de 1000m2 aquest any amb prop de 60 expositors i seu de les múltiples activitats professionals, i el Club dels Professionals proposen els espais de treball més enllà dels espectacles.

L'espectador pot participar de l’intercanvi d’opinions i idees en els nous Vermuts escènics

Pel que fa a l'espectador, pot participar de l’intercanvi d’opinions i idees en els nous Vermuts escènics amb els crítics de la plataforma digital Recomana.cat o els #tuiteatreros, permetent una reflexió conjunta del que es veurà o s’ha vist.

Pel que fa a la presència digital, la Fira proposa una selecció d‘influencers, els #FiraTàrrega Voices, 5 persones amb criteri cultural sòlid i amb un perfil molt actiu a les xarxes socials que ofereixen la seva visió de FiraTàrrega.

FiraTàrrega oferirà 250 actuacions de 54 companyies
comentaris