FiraTàrrega "no en passarà ni una": el Punt Violeta arriba a la fira

Promoció del Punt Violeta de Tàrrega
photo_camera Promoció del Punt Violeta de Tàrrega - Ajuntament de Tàrrega

FiraTàrrega no en passarà ni una. Per això, aquest any disposarà per primera vegada d’un Punt Violeta contra les violències sexistes, masclistes i LGTBIQ+fòbiques. L’Ajuntament de Tàrrega habilitarà un espai d’informació i atenció per a possibles víctimes d’aquest tipus d’agressions durant la celebració del certamen targarí, el qual porta milers de visitants a la ciutat, sota el lema A Tàrrega no en passem ni una!El Punt Violeta estarà situat al Parc Ondara, al Camp dels Escolapis, el dijous 5 de setembre (de 20h a 3h); el divendres 6 (de 20h a 6:30h); i el dissabte 7 (de 20h a 6:30h). En el mateix horari també es disposarà del telèfon d’atenció 649 598 303.

El servei estarà atès per persones formades en l’atenció contra les agressions sexistes i la violència masclista

La Regidoria d’Acció Social, Igualtat, Salut i Habitatge difondrà també mitjançant el Punt Violeta les seves accions de prevenció i sensibilització contra la xacra de la violència de gènere. També informarà sobre el Servei d’Atenció Integral (SAI) en defensa dels drets de les persones LGTBI de què disposa la capital de l’Urgell. Es tracta d’un punt permanent de suport i acompanyament a persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGTBI fòbia per la seva orientació sexual o identitat de gènere. 

Tàrrega havia habilitat anteriorment un Punt Violeta en el marc de la passada Festa Major de maig i del Festival Paupaterres celebrat al juliol

L’Ajuntament de Tàrrega posa així de manifest el seu absolut rebuig a qualsevol tipus de violència masclista contra les dones i contra les persones del col·lectiu LGTBIQ+, ja que són una greu vulneració dels drets humans:

Aquestes violències es basen en les desigualats de gènere, en les relacions de poder masclistes i cal afrontar-les amb total contundència. Malauradament, els espais d’oci, especialment els nocturns i festius, són contextos on les violències sexuals cap a les dones i cap a les persones LGTBIQ+ es manifesten amb més impunitat i normalització.

Des de l’Ajuntament de Tàrrega no es vol permetre que en els espais d’oci del municipi es gaudeixi impunitat davant les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques. Es treballa per una Tàrrega lliure i respectuosa i es vol afrontar la problemàtica de cara, fent visible els comportaments masclistes i LGTBIQ+fòbics més normalitzats i quotidians per tal de donar-hi resposta. És feina de tots i totes generar espais lliures, on les agressions sexistes i sexuals no es tolerin i on totes les persones que construïm la festa, ens posicionem, estiguem alerta i actuem perquè això no succeeixi. Per una FiraTàrrega lliure d’agressions sexistes i LGTBIQ+fòbiques: A TÀRREGA NO EN PASSEM NI UNA!

Comentaris