13.06.2021 |

La cultura popular i el comerç local, motors de la #FMTàrrega2021

La Festa Major de la capital de l'Urgell tindrà lloc del 12 al 16 de maig
La cultura popular i el comerç local, motors de la #FMTàrrega2021

Aquest divendres s'ha presentat la programació dels actes culturals de la #FMTàrrega2021 que se celebrarà del dimecres 12 al diumenge 16 de maig a la capital de l'Urgell.

L'edició d'enguany estarà marcada per la situació pandèmica de la COVID-19 i totes les activitats seran amb aforament limitat, seguint les normatives de seguretat i d'accés. Per aquest motiu s'han creat diferents formularis en línia per inscriure's als actes gratuïts, que necessitaran inscripció prèvia.

Una de les principals característiques de la #FMTàrrega2021 és la bona entesa entre les entitats i l'Ajuntament de Tàrrega per oferir i mostrar bona part de la cultura popular de la ciutat

Aquest any les entitats han treballat de valent per adaptar les seves activitats als aforaments i espais possibles recomanats per prevenció i salut. Des del teixit associatiu de la ciutat s'han mantingut la majoria d'actes amb un esforç de coordinació per totes les parts amb reunions prèvies, assessorament i treballs específics per a cada activitat. Moltes formacions locals han assajat intensament, després de l'aturada durant molts mesos, els dies necessaris per realitzar l'actuació, seguint les especificacions del pla de represa de les activitats de cultura popular.

Amb la idea de continuar amb el projecte Km Cultural, es segueix recolzant els artistes locals i de proximitat. Així destaca l'actuació de formacions musicals amb participació targarines com The Goliards Collective, La Follia, In Motion Sax Quartet o Carlitos Miñarro, així com l'exposició dedicada al pintor Josep Minguell a la Sala Marsà.

També cal destacar en l'apartat infantil la proposta de jocs de la companyia Tombs Creatius, de Bellpuig, amb una proposta que explica el món casteller als petits de la casa.

A més a més, també cal sumar-hi el Mercat del Cóc, un projecte que adapta la Firacóc a la normativa actual i que promocionarà aquest producte local així com les fleques de la ciutat de Tàrrega.

La cultura popular i el comerç local, motors de la #FMTàrrega2021
comentaris