S'intensifiquen les batudes de caça contra la plaga de conills a l'Urgell

El Departament d'Acció Climàtica autoritza poder caçar conills cada dia de l'any a partir de dilluns vinent
Reunió celebrada a la Casa Consistorial de Tàrrega per organitzar les batudes de caça de conills ©AjTàrrega
photo_camera Reunió celebrada a la Casa Consistorial de Tàrrega per organitzar les batudes de caça de conills ©AjTàrrega

Caçadors, propietaris de cotos, pagesos i administracions s'han reunit a la Casa Consistorial de Tàrrega per delegar i intensificar les batudes de caça contra la plaga de conills i acabar amb la problemàtica que genera aquesta plaga a les collites. 

A la reunió també hi han assistit l'alcaldessa del municipi, Alba Pijuan Vallverdú; el portaveu d'Unió de Pagesos, Alejandro Domingo; i el director dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica a Lleida, Ferran de Noguera, el qual ha anunciat que a partir del 15 d'agost s'autoritzarà la caça de conills cada dia de l'any a la vegueria de Lleida i ha afegit que la supressió dels períodes de veda en relació als conills esdevé una mesura d'emergència cinegètica que també romandrà en vigor durant tot l'any vinent.

Tanmateix, hi han estat presents portaveus de sis vedats de caça de la capital de l'Urgell: Tàrrega, El Talladell, La Figuerosa - Riudovelles, Claravalls, Santa Maria de Montmagastrell i Altet

D'altra banda, cal recordar que en anteriors trobades es van consensuar l'ús de gàbies i xarxes a les finques afectades. Paral·lelament, des del Departament d'Acció Climàtica es desplegarà un pla pilot de captura amb xarxes. Per la seva part, efectius dels Agents Rurals realitzen batudes nocturnes per controlar la població de conills i combatre així els danys que aquests animals ocasionen als conreus. 

Comentaris