La Fuliola clausura les Festes del Segar i el Batre projectant incorporar nous sectors

L'instagramer Carlesvidu, ha sigut el guanyador del concurs d'Instagram convocat per l'Associació de les Festes del Segar i el Batre, una fotografia seleccionada entre el mig centenar de treballs presentats.

Més presencia de les dones en la Festa del Batre de la Fuliola
photo_camera Més presencia de les dones en la Festa del Batre de la Fuliola

L'Associació de les Festes del Segar i el Batre de La Fuliola ha clausurat aquest cap de setmana la trenta-setena edició, amb la mirada posada en nous projectes, que tenen com a objectiu consolidar la festa com un centre d'interpretació del blat i la pagesia. Per aquest motiu l'organització té previst incorporar nous públics, amb activitats per a totes les edats, així com altres sectors relacionats amb el blat, com ara la ramaderia.

Segons el president de l'ens organitzador Oriol Farré, el blat és un super aliment del qual se n'obtenen des de la farina per fer pa fins a la cervesa i també és un dels ingredients principals de la dieta dels animals, per això la nova junta vol incorporar aquesta visió panoràmica de la vida a pagès i no descarta la presència d'una mostra d'animals a la festa en la pròxima edició, ja que en la seva dieta també hi és present el blat. Farré ha afegit que en definitiva, volem estirar el fil per mostrar que el blat és un dels ingredients primordials en les nostres vides.

Més presencia de les dones en la Festa del Batre de la Fuliola 1Durant la festa s'ha donat a conèixer el guanyador del concurs d'Instagram del Segar. D'entre la cinquantena de participants ha resultat guanyador l'instagramer Carlesvidu, mentre que del concurs d'urban sketchers el guanyador ha estat Mr. Petardez. El guanyador dels concursos del Batre es donarà a conèixer el dia 24 de juliol a la pàgina de Facebook de les Festes.

De fet el que persegueix la festa és convertir-se en un centre d'interpretació del blat, element a partir del qual mostrar la pagesia, la ramaderia i per extensió la vida a pagès. Aquesta visió panoràmica de la vida a pagès a partir del blat com a fil conductor és l'objectiu que persegueix la festa.

Segons explica Farré, l'assignatura pendent de la festa és tancar el cercle explicant els usos del blat i poder-ho mostrar en directe per aportar valor a tota la feina artesanal dels nostres besavis pagesos. El president afegeix que també volem recuperar tots els valors adossats a la festa: tant els jocs tradicionals de la canalla, en perill d'extinció si no els transmetem, les diferents feines de les dones, així com el valor de l'esforç per aconseguir alguna cosa a la vida.

comentaris